Vijesti

28.06.2017.
Okončani radovi na sanaciji klizišta na Soukbunaru
Asfaltiranjem dionice saobraćajnice gdje su izvođeni radovi na sanaciji klizišta i postavljanjem zaštitne rukohvatne ograde duž novog potpornog zida okončan je projekt sanacije klizišta u Ulici Soukbunar 136.
28.06.2017.
Ljetna škola grafita i književno veče na Gorici
U srijedu, 28. juna 2017. godine u 18 sati u Centru za mlade na Gorici (Avde Jabučice 52) će biti održan prvi radni sastanak za “Ljetnu školu grafita”, projekt koji će biti realiziran u saradnji sa Udruženjem “Dobre kote”.
28.06.2017.
Civilna zaštita Općine Centar upozorava na opasnost od požara
S obzirom na nadolazeće toplije dane i sezonu čišćenja i uređenja vrtova i dvorišta, te odlazaka na izletišta, Štab civilne zaštite Općine Centar Sarajevo upozorava građane na opasnost od izbijanja požara.
27.06.2017.
Domu za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama donirano 5.000 maraka
Već nekoliko godina zaredom Općina Centar pomaže rad Kantonalne javne ustanove „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“ na Bjelavama. Nastavljajući praksu finansijske pomoći ovoj ustanovi čija se djelatnost prije svega odnosi na pružanje usluga cjelokupnog zbrinjavanja, odgoja, školovanja, zdravstvene zaštite djece bez roditeljskog staranja i djece čiji je razvoj ometan porodičnim prilikama, Općina Centar je iz budžeta za 2017. godinu izdvojila 5.000 maraka.
27.06.2017.
Načelnik Ajnadžić uručio opremu za uređenje zelenih površina predstavnicima KJKP „Park“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je ispred sjedišta Mjesne zajednice „Ciglane-Gorica“ izvršnom direktoru održavanja javnih i zelenih površina KJKP „Park“ Suadu Heći uručio četiri trimera za potkresivanje trave i jedan trimer za uređenje živice. Oprema za bolje održavanje zelenih površina je nabavljena putem Službe za civilnu zaštitu Općine Centar, koja je za kupovinu pomenute mehanizacije iz općinskog budžeta izdvojila iznos od 6.335 KM.
27.06.2017.
Finansijska podrška Košarkaškom kulbu „Bosna-Royal“
I dok ostali nivoi vlasti u Bosni i Hercegovini smanjuju izdvajanja za sport Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, nastavlja dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju našu zemlju u regionu ali i cijelom svijetu. Posljednji u nizu takvih primjera je i finansijska podrška košarkaškom klubu „Bosna-Royal“ u iznosu od 10.000 maraka.
27.06.2017.
Urnebesna monodrama „Mora od odmora“ na sceni Centra za kulturu
Javna ustanova Centar za kulturu Sarajevo, čiji je osnivač Općina Centar, u petak 30. juna 2017. godine organizuje izvođenje monodrame „Mora od odmora“, koju igra bosanskohercegovački glumac mlađe generacije Rijad Gvozden. Predstava će biti održana u velikoj sali Centra za kulturu (Jelića 1) sa početkom u 20 sati.
26.06.2017.
Delegacija Općine Centar učestvovala u obilježavanju Dana šehida
U organizaciji Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, povodom drugog dana Ramazanskog bajrama koji se u Bosni i Hercegovini obilježava i kao Dan šehida, predstavnici Općine Centar su u ponedjeljak, 26. juna 2017. godine na spomen obilježju Kovači i na mezaru prvog predsjednika međunarodno priznate države BiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH Alije Izetbegovića položili cvijeće, proučili Fatihu i odali dužnu počast.
26.06.2017.
Načelnik Ajnadžić obišao porodice vjernika povodom Ramazanskog bajrama
Povodom Ramazanskog bajrama, kojeg muslimani širom svijeta obilježavaju tri dana, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa savjetnikom za investicije Mustafom Resićem i predsjednicom općinskog Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Centar Ramizom Šejto u ponedjeljak, 26. juna 2017. godine obišao nekoliko porodica vjernika kojima su zaželjeli dobro zdravlje i sve najbolje za ovaj najveći muslimanski praznik.
26.06.2017.
Ove sedmice započinju radovi na uređenju dijela Merhemića trga na Ciglanama
Planirano je da tokom ove sedmice radnici građevinske firme „Bosman“, koja je odabrana kao najpovoljniji izvođač radova, započnu rekonstrukciju dijela Merhemića trga, tačnije platoa kod novoizgrađene džamije na Ciglanama.
26.06.2017.
Općina Centar nastavlja podršku Narodnoj kuhinji „Stari Grad“
Općina Centar Sarajevo je i ove godine iz svog budžeta izdvojila značajna finansijska sredstva za pomoć organizacijama koje se bave humanitarnim radom.
23.06.2017.
Projekt uređenja dijela Merhemića trga na Ciglanama
Na platou Merhemića trga na Ciglanama u petak, 23. juna 2017. godine upriličeno je potpisivanje ugovora za početak rekonstrukcije dijela ovog trga.
23.06.2017.
Tematska sjednica Općinskog vijeća Centar o stanju vodovodne i kanalizacione mreže
U četvrtak, 22. juna 2017. godine održana je 2. tematska sjednica Općinskog vijeća Centar, a vođena je rasprava o stanju vodovodne i kanalizacione mreže na području središnje sarajevske općine.
23.06.2017.
Ajnadžić i Karačić čestitali Ramazanski bajram
U povodu Ramazanskog bajrama, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić uputili su srdačne čestitke svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i predsjedniku Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini reisu-l-ulemi dr. Huseinu efendiji Kavazoviću sa željama da praznične dane provedu u dobrom zdravlju i istinskoj radosti, sa vjerom u bolju zajedničku budućnost i prosperitet.
23.06.2017.
Prijem u Općini Centar za šehidske porodice povodom Ramazanskog bajrama
U povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama, u Općini Centar je 23. juna 2017. godine upriličen tradicionalni prijem za članove 20 šehidskih porodica čiji su članovi poginuli kao pripadnici Armije RBiH.
23.06.2017.
Održana 12. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Općinsko vijeće Centar održalo je 22. juna 2017. godine 12. redovnu sjednicu. Zasjedanje je vodila Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća.
22.06.2017.
Projekt uređenja i restauracije arheološkog parka Kalin-hadži Alijine džamije
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u srijedu, 21. juna 2017. godine na lokalitetu parka Kalin-hadži Alijine džamije, koji se nalazi na uglu ulica Kulovića i Branilaca Sarajeva, održao radni sastanak sa predstavnicima Zavoda za zaštitu kulturno–historijskog i prirodnog naslijeđa Kantona Sarajevo i Islamske zajednice u BiH.
22.06.2017.
Počeo obilazak zgrada i stanova radi usklađivanja podataka katastra i zemljišne knjige
Obavještavamo građane općine Centar Sarajevo da je u toku implementacija projekta ažuriranja podataka katastra i zemljišne knjige o nekretninama na području Federacije Bosne i Hercegovine.
22.06.2017.
Općina Centar uputila javni poziv nevladinim organizacijama za dostavu projekata
Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za finansiranje projekata udruženja i fondacija sredstvima budžeta Općine Centar za 2017. godinu.
22.06.2017.
Nastavak uređenja dječjih igrališta “Ciciban“ na području općine Centar
U okviru projekta uređenja dječjih igrališta “Ciciban“ na području općine Centar u završnoj su fazi radovi u dječjem parku u Ulici Dejzina Bikića na Šipu (Mjesna zajednica “Betanija-Šip“).