Vijesti

07.06.2017.
Projekt obnove objekta devastiranog obdaništa ''Razigrani dani''
Jedna od tema sastanka održanog u prostorijama kabineta premijera Kantona Sarajevo u utorak, 6. juna 2017. godine, o kojoj su razgovarali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i premijer KS Elmedin Konaković bila je projekt izgradnje/rekonstrukcije objekta potpuno devastiranog obdaništa ''Razigrani dani'' u Ulici Patriotske lige kod broja 46.
07.06.2017.
Započela realizacija projekta uređenja lokaliteta rezervoara „Soukbunar“
Nakon brojnih inicijativa stanovnika da se lokalitet starog rezervoara na Soukbunaru u istoimenoj ulici između brojeva 195 i 197 uredi i stavi na raspolaganje građanima, započela je realizacija projekta uređenja. Naime, radnici građevinskih firmi „Grakop“ i „Sela“ započeli su radove na pripremi i uređenju zemljišta te ograđivanju pomenutog lokaliteta.
07.06.2017.
Okončano asfaltiranje dijela Ulice Nedžada Mušića
Radnici građevinske firme „Bosman“ su tokom proteklog perioda okončali asfaltiranje dijela saobraćajnice u Ulici Nedžada Mušića, od broja 11 do raskrsnice sa Ulicom Hamida Beširevića (Mjesna zajednica „Hrastovi-Mrkovići“).
06.06.2017.
Izgradnja kružnih tokova u Centru i Vogošći su prioriteti za rješavanje saobraćajne infrastrukture
Na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića, održan je 6. juna 2017. godine u prostorijama Javnog preduzeća „Ceste Federacije BiH“ (Terezija 54) novi zajednički sastanak predstavnika ovog javnog preduzeća, općina Centar i Vogošća, Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, te Direkcije za puteve KS.
06.06.2017.
Općina Centar finansijski podržava rad Akademije nauka i umjetnosti
U prostorijama Akademije nauka i umjetnosti BiH (Bistrik 7) u utorak, 6. juna 2017. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je predsjedniku ANUBiH Milošu Trifkoviću uručio zaključak kojim se iz općinskog budžeta odobrava iznos od 10.000 KM za sufinansiranje programskih aktivnosti Akademije.
06.06.2017.
Izgradnja pristupnog puta i stepeništa Čobanija-Put Mladih muslimana
Radnici građevinske firme „Sela“ su od aprila ove godine, kako su započeli radove na izgradnji prisutne staze i stepeništa koji će povezivati ulice Čobanija i Put Mladih muslimana (Mjesna zajednica „Skenderija-Podtekija“), do sada uspjeli završiti oko polovinu posla.
06.06.2017.
Okončana edukacija iz oblasti pisanja projekata i aplikacija na fondove EU
U Općini Centar Sarajevo završena je 6. juna 2017. godine dvodnevna edukacija o pisanju projekata i aplikacija na fondove Evropske unije, koja je organizirana u svrhu stručnog osposobljavanja mladih uposlenika Općine Centar, a prisustvovali su i uposlenici općina Fojnica i Kladanj.
05.06.2017.
Uspješno okončana ekološka akcija čišćenja otvorenog dijela Koševskog potoka
Kako bi svojim građanima obezbijedila što ugodniji ambijent za život središnja sarajevska Općina predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem nastavila je praksu organiziranja ekoloških akcija čišćenja i uređenja javnih površina pod simboličnim nazivom „Neka Centar zablista“.
05.06.2017.
Edukacija općinskih uposlenika o pisanju projekata i aplikacija na fondove EU
U velikoj sali Općine Centar Sarajevo započela je 5. juna 2017. godine dvodnevna edukacija o pisanju projekata i aplikacija na fondove Evropske unije.
05.06.2017.
Započinju radovi na uređenju kružnog toka u naselju Jagomir
Započinju radovi na uređenju kružnog toka na lokalitetu Jagomir (Mjesna zajednica „Pionirska dolina-Nahorevo“). Investitor projekta je Općina Centar koja će za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojiti iznos od 84.000 KM.
05.06.2017.
Načelnik Ajnadžić ugostio predstavnike Univerziteta Zapadnog Kentakija (Western Kentucky University)
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je predstavnike Univerziteta Zapadnog Kentakija iz Sjedinjenih Američkih Država koji ovih dana borave u višednevnoj posjeti Bosni i Hercegovini. Između ostalog na sastanku je razgovarano o mogućnosti uspostavljanja saradnje i partnerstva između dvije institucije.
02.06.2017.
Mališani sa Koševskog brda otvorili prvo „Ciciban“ igralište u općini Centar
Najmlađi stanovnici Koševskog brda, njih stotinjak, u petak 2. juna 2017. godine, u pratnji roditelja i predstavnika Općine Centar predvođenih načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, otključali su vrata obnovljenog igrališta na uglu ulica Muhameda Hadžijahića i Nusreta Šišića Dede. Igrališta nazvana „Ciciban“ čija je izgradnja započeta širom općine Centar pružit će mališanima najkvalitetniji, ali prije svega siguran, prostor za igru.
02.06.2017.
U Sarajevu obilježena godišnjica bitke na Monte Meletti
U našem gradu 2. juna 2017. godine održana je ''Manifestacija mira i sjećanja (Melettagedenken) Meletta 2017.'' koja se svake godine obilježava na godišnjicu velike bitke na Monte Meletti (sjeverna Italija) kojom je austro-ugarska vojska ostvarila jednu od najslavnijih pobjeda u Prvom svjetskom ratu.
02.06.2017.
Novi asfalt na dijelu saobraćajnice u Ulici Antuna Hangija
Okončana je rekonstrukcija dijela saobraćajnice u Ulici Antuna Hangija od raskrsnice sa Ulicom Marija Mikulića do ambasade Republike Kine (Mjesna zajednica „Koševsko Brdo“). Radove su izvodili radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka, na osnovu ugovora potpisanog sa Općinom Centar koja je finansirala ovaj projekat sa oko 70.000 KM, dok je za nadzor zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.
02.06.2017.
Načelnik Ajnadžić čestitao nani Raziji Hadžimulić stoti rođendan
Najstarija Sarajka Razija Hadžimulić jučer je u svom domu, okružena rodbinom i prijateljima, proslavila stoti rođendan. Tim povodom posjetili su je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, koji su joj čestitali rođendan uz prigodne poklone i dobre želje.
02.06.2017.
U ponedjeljak edukacija državnih službenika o pisanju projekata i apliciranju prema fondovima EU
U velikoj sali Općine Centar Sarajevo (Mis Irbina 1), u ponedjeljak, 5. juna 2017. godine započet će projekat edukacije državnih službenika ove lokalne zajednice o pisanju projekata i apliciranju prema fondovima EU.
01.06.2017.
boracka
01.06.2017.
Počela velika kampanja suzbijanja melanoma kože „Euromelanoma 2017“
U četvrtak 1. juna 2017. godine u prostorijama Općine Centar održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen početak kampanje „Euromelanoma 2017“ u Bosni i Hercegovini, koja predstavlja evropsku godišnju kampanju prevencije raka kože, a usmjerena je na podizanje svijesti o opasnostima, značaju rane dijagnoze i načinima liječenja ove bolesti.
01.06.2017.
Ajnadžić posjetio Kraljevu Sutjesku i uručio donaciju za franjevački samostan i džamiju sultana Mehmeda II el-Fatiha
Kraljeva Sutjeska zajedno sa tvrđavom Bobovac je bila sjedište dvaju bosanskih kraljeva dinastije Kotromanića Tomaša i Tvrtka. Prije nego je Austro-Ugarska dala mjestu naziv Kraljeva Sutjeska u starijim dokumentima, u 14. stoljeću susreće se naziv "Curia bani", što u prijevodu znači Banski dvor.
01.06.2017.
U završnoj fazi izgradnja pješačke i biciklističke staze na Šipu
Tokom današnjeg dana planirano je okončanje radova na izgradnji pješačke i biciklističke staze koja povezuje naselje Šip sa gradskim parkom na Jezeru.