Nagrađeni najuspješniji sportisti iz Centra

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić uručio je zaključke o dodjeli novčanih sredstava uspješnim sportistima sa područja ove lokalne zajednice za njihove izuzetne sportske rezultate.

Nagrađeni su profesionalni bokser Edin Puhalo, poznat kao „Iron Puki“, aktuelni WBO prvak Evrope, džudistkinja i članica Judo kluba „NIPPON“ Larisa Cerić, atletičarka i članica Atletskog kluba „Sarajevo“ Asija Frljak, te plesačica i članica plesnog kluba „Astorija“ Lamiya Hadžiahmetović.

 

Puhalo je u februaru u Frankfurtu savladao domaćina Kaija Kurzawu i na taj način postao šampion Evrope u WBO verziji. To mu je bila sedamnaesta pobjeda iz isto toliko mečeva u profesionalnoj karijeri, a pobjedom nad Kurzawom stekao je status izazivača za prvaka svijeta. Džudistkinja Cerić najbolja je sportašica u sportskoj konkurenciji u BiH. Atletičarka Frljak državni je rekorder u kategoriji djevojčica i mlađih juniorki u štafetnim trkama. Pobjednica je finala atletskog kupa za srednje škole Kantona Sarajevo u 2018. godini, te je sa statusom najperspektivnije takmičarke ostvarila izvanredne rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

 

Plesačica Hadžiahmetović je na međunarodnom plesnom takmičenju u standardnim i latino-američkim plesovima „Zagreb Dance Grand Prix“, koje je održano u maju 2018. godine bila najuspješnija takmičarka osvojivši dva zlatna pehara.

 

Ovom prilikom sportistima su uručeni zaključci kojima se iz općinskog budžeta izdvajaju novčana sredstva kao nagrada za postignute rezultate. U ime džudistkinje Larise Cerić, zaključak je preuzela Arijana Jaha.

 

Ajnadžić je sportistima čestitao na postignutim rezultatima i naglasio da su oni najbolji predstavnici Bosne i Hercegovine u svijetu.

 

–Iskreno se radujemo svakom vašem uspjehu i želim vam još mnogo kvalitetnih takmičenja na kojim ćete na najbolji mogući način predstavljati svoju domovinu. Općina Centar će u skladu sa finansijskim mogućnostima nastaviti podržavati vaše rezultate, naglasio je Ajnadžić.

 

Sportisti su se zahvalili na ovoj pomoći napomenuvši da je i u proteklim godinama Općina Centar finansijski podržala njihove pripreme i put na međunarodna takmičenja.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti