Općina Centar i ove godine podržala održavanje konferencije Sarajevo Training Convention

Treća po redu međunarodna naučno – praktična konferencija o sportu, Sarajevo Training Convention, održana je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Općina Centar, kao i prethodne godine, podržala je održavanje ove konferencije.

Naime, konferencija je održana u organizaciji Fitness & health studija Transform, a međunarodno priznati stručnjaci su podijelili svoja dragocjena znanja sa prisutnima. Riječ je o najvećem bosanskohercegovačkom skupu trenera, sportista, rekreativaca, zdravstvenih radnika i nutricionista s ciljem razmjene naučnih saznanja i bogatog iskustva iz prakse. Kao i prethodnih godina, i ovogodišnji Sarajevo Training Convention je okupio preko 100 gostiju iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

 

Učesnici konferencije su dobili aktuelne informacije u vezi sa ishranom, metodikom treninga snage, prevencijom i rehabilitacijom povrede hamstringsa te funkcionalnim treningom uz paradigmu kretanja, a po okončanju predavanja uručeni su im certifikati o učešću na konferenciji.

 

Organizatori su iskazali zahvalnost Općini Centar i načelniku dr. Nedžadu Ajnadžiću na ukazanoj podršci u organizaciji konferencije.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti