Vijesti

26.02.2021.
Pomoć za stanovnike područja u Bosni i Hercegovini pogođena zemljotresima
Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ uzela je učešće u humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za stradale stanovnike mjesta pogođenih zemljotresom u Bosni i Hercegovini, koju je organizovalo Udruženje mladih „Fokus“.
25.02.2021.
Otkazana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar
Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo na prijedlog predsjedavajućeg Sejada Đoze, Organizacioni odbor je donio odluku da se svečana sjednica Općinskog vijeća Centar povodom Dana nezavisnosti BiH, a koja je trebala biti održana sutra, otkaže.
24.02.2021.
EU PODRŽAVA NOVE GENERACIJE PODUZETNIKA – INOVACIJE I REFORME KLJUČ ZA EKONOMSKI OPORAVAK OD PANDEMIJE
Danas je u Sarajevu u ime Lokalnog partnerstva Centar Sarajevo, načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić, potpisao ugovore o finansijskoj i stručnoj podršci za pokretanje sedam novih biznisa sa mladim poduzetnicima, korisnicima projekta „Sarajevo – Centar poduzetništva“. Ova podrška dio je projekta EU4Business koji finansira Evropska unija u vrijednosti 15 miliona eura, a realizuju ga GIZ, UNDP i ILO.
23.02.2021.
PANEL DISKUSIJA O EKONOMSKIM POSLJEDICAMA PANDEMIJE COVID-19 I MJERAMA ZA POTICANJE OPORAVKA PRIVREDE
Pozivamo predstavnike medija da proprate panel diskusiju na temu ekonomskih posljedica pandemije covid-19 i mjera koju Evropska unija i domaće institucije realiziraju i planiraju za poticanje oporavka privrede, koja će se održati
23.02.2021.
Besplatne užine za 123 učenika iz pet osnovnih škola
Općina Centar svake godine obezbjeđuje finansijska sredstva za besplatne užine učenicima osnovnih škola slabijeg imovnog stanja.
22.02.2021.
Općina Centar i Ambasada Češke Republike će zajednički realizovati ekološke projekte
Ambasadorica Republike Češke NJ.E. Ivana Hlavsová i konzulka Jana Zelingerová posjetile su Općinu Centar gdje ih je ugostio načelnik Srđan Mandić sa saradnicima. Na sastanku je razgovarano o saradnji Ambasade Republike Češke i Općine Centar, a naglasak je stavljen na ekološke projekte i zaštitu životne sredine.
22.02.2021.
Predsjedavajući Đozo i dopredsjedavajuća Adilagić posjetili OŠ „Vladislav Skarić“
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo i dopredsjedavajuća Ira Adilagić posjetili su danas Osnovnu školu „Vladislav Skarić“ gdje su ih ugostili direktor Meho Pirić i članovi školskog odbora škole.
22.02.2021.
Besplatna rekreacija za osobe treće životne dobi
Centar za sport i rekreaciju, Javna ustanova čiji je osnivač Općina Centar, u saradnji sa Službom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti organizira besplatnu rekreaciju za osobe treće životne dobi sa područja ove lokalne zajednice.
20.02.2021.
Na Grdonju održana centralna manifestacija obilježavanja godišnjice 105. mtbr
Uz propisane mjere zaštite, u prisusutvu predstavnika ministarstava Kantona Sarajevo, Općine Centar, članova porodica šehida, poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, te demobilisanih boraca, danas je na platou ispred spomen-obilježja Mala kula na Grdonju održana centralna manifestacija obilježavanja 28. godišnjice formiranja 105. motorizovane brigade.
19.02.2021.
Novi ciklus kursa francuskog jezika za početnike "Bonjour France"
Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ organizuje upis u novi ciklus francuskog jezika za početnike pod nazivom "Bonjour France".
18.02.2021.
Svečana sjednica Općinskog vijeća Centar povodom 28. godišnjice 105. motorizovane brigade
U sklopu obilježavanja 28. godišnjice formiranja 105. motorizovane brigade Armije RBiH danas je u velikoj sali Općine Centar, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera, održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo koju je otvorio predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo.
18.02.2021.
Obilježavanje godišnjice 105. motorizovane brigade započelo polaganjem cvijeća na spomen-obilježja
U okviru obilježavanja 28. godišnjice 105. motorizovane brigade, delegacija Općine Centar, koju su predvodili načelnik Općine Srđan Mandić, predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo, koji je ujedno i predsjednik Organizacionog odbora, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Ira Adilagić i Benjamin Isović, zajedno sa vijećnicima i članovima boračkih udruženja, u četvrtak 18. februara 2021. godine obišli su spomen obilježja, groblja i mezarja gdje su polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odali dužnu počast poginulim pripadnicima ove brigade.
17.02.2021.
Sutra svečana sjednica Općinskog vijeća Centar i polaganje cvijeća povodom godišnjice 105. brigade
U četvrtak, 18. februara 2021. godine u 13 sati, u velikoj sali Općine Centar Sarajevo (Mis Irbina 1) biće održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar povodom 28. godišnjice od formiranja 105. motorizovane brigade Armije RBiH.
17.02.2021.
Završena sanacija stepeništa u Ulici Branilaca Šipa
Stanovnici iz Ulice Branilaca Šipa kod brojeva 19G i 19H koji su do sada imali otežan pristup svojim stambenim objektima dobili su nova stepeništa.
17.02.2021.
Bogat repertoar na pozorišnoj sceni Centra kulture i mladih
Na sceni Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ u narednom periodu pripremljen je bogat pozorišni program za naše sugrađane.
16.02.2021.
Rukovodstvo Općinskog vijeća posjetilo Udruženje „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“
Povodom Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka, koji je obilježen jučer u cijelom svijetu, danas su predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo i dopredsjedavajući Ira Adilagić i Benjamin Isović posjetili sjedište Udruženja „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ gdje ih je ugostio Fikret Kubat, direktor pomenutog Udruženja.
16.02.2021.
Javni poziv Centra za sport i rekreaciju
Vrhunskim i perspektivnim sportistima besplatni termini za treniranje
Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, čiji je osnivač Općina Centar, raspisala je javni poziv za ostvarivanje prava na finansiranje i sufinansiranje trenažnog procesa u prostorno-infrastrukturnim resursima ove ustanove.
16.02.2021.
Zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar
Mladi se mogu besplatno učlaniti u „Biblioteku Sarajevo“
Općina Centar je nastavila finansirati besplatno članstvo u Biblioteci Sarajeva, a navedeni projekat je pokrenut 2018. godine s ciljem povećanja broja čitalaca među mladima sa područja središnje gradske općine.
15.02.2021.
Utvrđen program proslave godišnjice 105. motorizovane brigade
Organizacioni odbor za obilježavanje 28. godišnjice formiranja 105. motorizovane brigade Armije RBiH kojeg sačinjavaju predstavnici izvršne i predstavničke vlasti Općine, te pripadnici boračkih udruženja iz Centra, a na čijem čelu je predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo, održao je danas sastanak na kojem je utvrđen protokol aktivnosti za obilježavanje ovog značajnog datuma.
15.02.2021.
Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka
Širom svijeta danas se obilježava Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka.