Vijesti

15.02.2021.
Primjedbe, prijedloge i sugestije na izmjene i dopune RP „Gradski park Betanija“ građani mogu dostavljati elektronskim putem
Općinsko vijeće Centar je, na 57. redovnoj sjednici održanoj 14. oktobra 2020. godine, usvojilo Odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana „Gradski park Betanija“.
15.02.2021.
Od 15. do 26. februara anketiranje korisnika usluga Općine Centar
U cilju stalnog poboljšanja kvaliteta usluga koje pruža građanima, Općina Centar Sarajevo, u skladu sa normama usvojenih ISO standarda kvaliteta, redovno obavlja anketiranje korisnika njenih usluga.
12.02.2021.
Predsjedavajući Đozo ugostio direktora Malkića
Rješavanje problema prostora ženske medrese je obostrani interes
Predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo ugostio je danas direktora Gazi Husrev-begove medrese Mensura Malkića.
12.02.2021.
Srednjoškolci i načelnik Mandić posjetili Centar „Colibri“
Zajedno sa učenicima četvrtog razreda Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti iz Sarajeva i profesoricom stručnih predmeta iz oblasti nutricionizma Suadom Karić, načelnik Općine Centar Srđan Mandić posjetio je Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju, koji je smješten u općinskom prostoru na adresi Ulica Valtera Perića 3.
12.02.2021.
Objavljen Javni poziv za podršku poduzetništvu
Pokreni svoj kreativni i/ili ICT biznis!
Lokalno partnerstvo Centar Sarajevo objavilo je danas novi Javni poziv za podršku poduzetništvu: Pokreni svoj kreativni i/ili ICT biznis! koji se realizuje u okviru projekta EU4Business, koji finansira Evropska unija.
12.02.2021.
JAVNI POZIV ZAINTERESIRANIM STRANAMA
Izrada Regulacionog plana „Alipašina - Koševo“
Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 32. redovnoj sjednici, održanoj 4. februara 2019. godine, donijelo Odluku o pristupanju izradi Regulacionog plana „Alipašina-Koševo“ („Službene novine KS“ 8/19).
11.02.2021.
Općina Centar će finansirati adaptaciju prostorija za smještaj odjela za ginekologiju u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo i savjetnik načelnika Draško Luković boravili su danas u prvoj radnoj posjeti Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ gdje ih je ugostio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, vršilac dužnosti direktora, sa saradnicima.
11.02.2021.
Predsjedavajući Đozo posjetio KJKP „Vodovod i kanalizacija“
Vode ima dovoljno, ali je potrebno adekvatno odvoditi do potrošača
Predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo održao je danas sastanak sa Aidom Pendek, koja je nedavno imenovana za vršiteljicu dužnosti direktorice Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.
11.02.2021.
Općina Centar i Kanton Sarajevo će pomoći rad Udruženje žrtava rata Foča 92-95
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa dopredsjedavajućom Skupštine Kantona Sarajevo Danijelom Kristić posjetio je prostorije Udruženja žrtava rata Foča 92-95, smještene na Trgu djece Dobrinje 11.
11.02.2021.
Od ponedjeljka počinje sa radom drive-in centar za testiranje na COVID-19
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i načelnik Općine Centar Srđan Mandić danas su zajedno sa saradnicima obišli lokaciju na Vrbanji na kojoj se trenutno izvode radovi na uspostavljanju drive-in centra za testiranje na COVID-19.
10.02.2021.
Općinsko vijeće odobrilo zahtjev kompanije „Infobip“
Zamjenom nekretnina stečeni uslovi za izgradnju modernog IT kompleksa na Šipu
Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća usvojen je prijedlog odluke o davanju saglasnosti na zamjenu nekretnina - građevinskih parcela između „Infobip BH“ d.o.o. Sarajevo i Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodice šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe.
10.02.2021.
Započele pripreme za obilježavanje 28. godišnjice 105. motorizovane brigade
Kako bi se sačuvala uspomena na herojski put slavne 105. motorizovane brigade Armije RBiH i njene borce, Općina Centar će i ove godine, vodeći računa o provođenju epidemioloških mjera, organizirati svečanosti i druženja povodom 18. februara - Dana 105. brigade čiji su hrabri borci učestvovali u svim bitkama za odbranu Sarajeva od agresije 1992-1995. kao i na mnogim ratištima u Bosni i Hercegovini.
09.02.2021.
Održana 1. vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar
Obavljeno glasanje za izbor vijećnika u Gradsko vijeće
Općinsko vijeće Centar Sarajevo održalo je 1. vanrednu sjednicu koju je vodio predsjedavajući Sejad Đozo.
09.02.2021.
Održan sastanak ministra Štete sa načelnicima Mandićem i Smajićem
Trolejbus za Vogošću u funkciji od 2022. godine
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta održao je danas sastanak sa načelnicima općina Centar i Vogošća Srđanom Mandićem i Edinom Smajićem na temu obnove trolejbuske kontaktne mreže i elektrovučnih podstanica potrebnih za uspostavljanje trolejbuskog saobraćaja do Vogošće. Sastanku je u ime Općine Centar prisustvovao i predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo.
09.02.2021.
Općina će sa partnerima izgraditi javnu punionicu za električna vozila
Očuvanje životne sredine i zaštita okoliša nalaze se u vrhu prioriteta Općine Centar Sarajevo. Tim povodom, načelnik Srđan Mandić je ugostio predstavnike Udruženja za elektromobilnost i Udruženja ovlaštenih zastupnika i trgovaca automobilima FBiH koji djeluju pri Privrednoj/gospodarskoj komori FBiH zajedno sa zastupnicom u Skupštini Kantona Sarajevo Neirom Dizdarević.
09.02.2021.
JAVNI POZIV ZAINTERESIRANIM STRANAMA
Izrada Regulacionog plana „Podgaj-Tekija“
Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 51. redovnoj sjednici, održanoj 27. februara 2020. godine, donijelo Odluku o pristupanju izradi Regulacionog plana „Podgaj-Tekija“ („Službene novine KS“, broj 14/20).
08.02.2021.
Općina će nastaviti pomagati realizaciju projekata namijenjenih štićenicima Doma na Bjelavama
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo zajedno sa dopredsjedavajućom Vijeća Irom Adilagić posjetio je Kantonalnu javnu ustanovu „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“ na Bjelavama, gdje ih je ugostio direktor Doma Tarik Smailbegović.
08.02.2021.
Obilježena prva godišnjica Centra za zdravo starenje u Pionirskoj dolini
U prostorijama Centra za zdravo starenje Općine Centar u Pionirskoj dolini, danas je, uz sve propisane epidemiološke mjere, uz prigodan program svečano obilježena prva godina postojanja i rada ovog Centra.
08.02.2021.
Sutra 1. vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar
Uz poštivanje epidemioloških mjera u utorak, 9. februara 2021. godine u 15 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) bit će održana 1. vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo.
05.02.2021.
Cvijeće, Fatiha i minuta šutnje za ubijene u masakru na pijaci Markale
Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje danas je obilježena 27. godišnjica od pogibije naših sugrađana na pijaci Markale.