ŠKOLA ZA SREDNJE STRUČNO OBRAZOVANJE I RADNO OSPOSOBLJAVANJE

Općina Centar kupovinom karanfila sufinansira odlazak učenika na ekskurziju

Danas je u zgradi Općine Centar povodom Dana žena održan svečani prijem za sve članice Centara za zdravo starenje Općine Centar Sarajevo. Današnji prijem uveličali su učenici Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje, podijelivši karanfile zajedno sa općinskim načelnikom Srđanom Mandićem svim prisutnim damama.

Naime učenici Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje koji se obrazuju za zanimanje pomoćni cvjećar organizovali su prodaju karanfila za 8. mart. Cilj prodaje je prikupljanje sredstava za odlazak na matursku ekskurziju za učenike završnih razreda. Ovoj akciji pridružila se i Općina Centar kupovinom karanfila koje su učenici danas povodom Međunarodnog dana žena podijelili damama iz Centara za zdravo starenje. 

- Učinili ste mi ogromnu čast i privilegiju da mogu reći da sam načelnik Opštine sa najviše ljubavi i najviše osmijeha. Nema bolje kombinacije od najmlađih i vas koji ste stvarali našu državu i koji ste naviše zaslužni za sve što mi danas imamo. Srećni smo što imamo hrabre, jake, obrazovane i posvećene žene, jer bez vas naše društvo nema budućnost. Žene imaju veliki značaj u svim segmentima društva i siguran sam da ih i svaki drugi dan trebamo slaviti, poštovati i cijeniti. Upravo 8. mart je prilika kada trebamo naročito da istaknemo nemjerljiv doprinos žena u stvaranju bolje društvene i lokalne zajednice. Svim damama u čestitam 8. mart - Međunarodni dan žena, uz želje za dobro zdravlje i sreću, poručio je načelnik Mandić.

Današnjoj svečanosti pridružili su se učenici iz osnovnih škola „Musa Ćazim Ćatić“ i „Safvet beg Bašagić“ koji su uz recitaciju također izradili i podijelili čestitke povodom današnjeg praznika.

Članovi hora Centara za zdravo starenje Općine Centar Sarajevo „Osmijeh“ i „Ruže“ interpretacijom prigodnih numera uljepšali su današnju svečanost.

Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje obrazuje i radno osposobljava učenike sa umanjenim intelektualnim sposobnostima za jednostavna zanimanja kao pomoćni moler, pomoćni kuhar, cvjećar... Krajnji cilj školovanja jeste radno osposobljavanje ove populacije i njihovo uključivanje u sve društvene tokove.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti