HOR I ORKESTAR OPĆINE CENTAR

Prezentiran video spot za himnu Općine Centar „Centar u srcu“

Sinoć je u Pozorištu mladih načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević prisustvovao završnoj manifestaciji na kojoj je prezentiran video spot za himnu Općine Centar pod nazivom „Centar u srcu“ koju su snimili mališani sa područja ove lokalne zajednice.

Projekat „Centar u srcu“ realiziralo je Udruženje muzička radionica „NOTE“ uz finansijsku podršku Općine Centar u okviru javnog poziva za predaju prijedloga projekata koji su finansirani iz budžeta za 2022. godinu. 

Na završnoj manifestaciji projekta načelniku Srđanu Mandiću u ime učesnika projekta uručena je zahvalnica za podršku, razumijevanje i saradnju na projektu.

-Ono što sam čuo od ovih mališana zvuči fantastično. Zadovoljstvo mi je da sam imao priliku biti dio ove divna priče. Djeca koja nisu imala nikakvo muzičko obrazovanje kroz ovaj projekat su imala priliku da nauče svirati muzičke instrumente. Puno se različitih stvari stopilo u jedno. Na nama je da prepoznajemo dobre projekte i da u njihovu realizaciju usmjeravamo novac. Opština Centar ima ambiciju da bude prepoznata kao Opština za mlade i zaista gdje god možemo, pridružujemo se da pomognemo u poboljšanju uslova našim mladima. Vremena koja su pred nama nose promjene, a za te promjene su nam naši mladi izuzetno važni i zato zaista činimo sve što možemo, a možemo puno, da ih prije svega zadržimo ovdje. Koristim priliku da našim mladima poručim da ostanu ovdje i daju ovoj zemlji šansu, poručio je Mandić

Na samom početku projekta Udruženje „Note“ je organiziralo audicije za potrebe odabira članova dječijeg hora i orkestra Općine Centar. Odabrani učesnici, oko 70 učenika osnovnih škola sa područja Centra i Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju, su tokom pet mjeseci besplatno učestvovali u muzičkim radionicama, te učili i pripremali poznate melodije za hor i orkestar Općine Centar. Kruna projekta bila je snimanje himne Općine Centar uz video spot koji je promovisan sinoć na završnoj manifestaciji.

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti