KVIZ „SVEZNALICA“

Pobjednici kviza učenici škole „Musa Ćazim Ćatić“

U četvrtak, 2. marta u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u prostorijama Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ održano je finale kviza „Sveznalica“ u organizaciji Općine Centar, a koji je vodio profesor Vedran Zubić.

U finale su se plasirale osnovne škole „Alija Nametak“, „Šip“, „Musa Ćazim Ćatić“ i „Nafija Sarajlić“. Najbolje znanje iz oblasti geografije, historije, kulture, muzike i sporta Bosne i Hercegovine pokazali su učenici škole „Musa Ćazim Ćatić“ koji su odnijeli prvu nagradu u ovom kvizu znanja sa osvojenim 101 bodom, drugo mjesto pripalo je školi „Alija Nametak“ sa osvojenim 71 bodom, dok je treće mjesto sa 64 boda osvojila škola „Nafija Sarajlić“. Za tri prvoplasirane ekipe Općina Centar obezbijedila je novčane nagrade i to 500 KM za prvo mjesto, 300 KM za drugo i 200 KM za treće mjesto.

Načelnik Srđan Mandić je prilikom dodjele nagrada poručio da Opština Centar svesrdno podržava projekte koji imaju obrazovni karakter, a da je ovo takmičenje osim toga pružilo i određeni vid zabave učenicima osnovnih škola. 

-Dijeliti znanje je obaveza svih nas, pogotovo kada je to s nama zajedno radio jedan od najboljih profesora u svijetu profesor Vedran Zubić. Opština Centar je u budžetu za ovu godinu za unapređenje odgojno-obrazovnog procesa izdvojila 2.272.700 KM. U skladu sa mogućnostima nastojimo odgovoriti na zahtjeve škola, jer investiranje u obrazovni proces je najbolja investicija. Želimo našoj djeci omogućiti što kvalitetnije uslove za odgoj i obrazovanje. Ovi mladi pametni ljudi su naša budućnost, a mi moramo učiniti sve što je u našoj moći da im obezbijedimo perspektivnu budućnost, poručio je Mandić.

U pomenutom kvizu učestvovalo je dvanaest osnovnih škola sa područja općine Centar koji su se takmičili u oblastima geografije, historije, kulture, muzike i sporta, a sva pitanja su vezana za Bosnu i Hercegovinu.

Da podsjetimo, Vedran Zubić je krajem prošle godine u Indiji primio zasluženo priznanje za jednog od najboljih profesora na svijetu. Profesor Zubić nosi titulu najboljeg profesora u BiH još od 2017. godine. Za ovo priznanje su ga nominovali njegovi učenici. Profesor je sa učenicima  pokrenuo i You Tube kanal „Vedra geografija“.

Općinski vijećnik Hamdija Hasanović na jučerašnjem finalnom takmičenju također je čestitao svim učenicima na učešću i tom prilikom im podijelio zahvalnice.

28.03.2024.
NASTAVAK 37. I REDOVNA 38. SJEDNICA
Usvojen Regulacioni plan „Podgaj-Tekija“
28.03.2024.
ŽRTVE USTAŠKOG TERORA
Obilježena godišnjica smaknuća 55 antifašista
28.03.2024.
U PREPUNOJ VELIKOJ SALI OPĆINE CENTAR
Održana prva javna rasprava o Nacrtu urbanističkog plana Centar
Više vijesti