OPĆINA CENTAR IZDVOJILA 35.000 KM

Naknada troškova prijevoza djece sa invaliditetom

Općina Centar Sarajevo i ove godine izdvojila je 35.000 KM za sufinansiranje troškova prijevoza učenika osnovnih/srednjih škola i djece predškolskog uzrasta sa invaliditetom koji imaju prebivalište na području općine Centar Sarajevo.
Naknada troškova prijevoza djece sa invaliditetom

Pravo na dodjelu sredstava mogu ostvariti učenici osnovnih/srednjih škola i djeca predškolskog uzrasta sa invaliditetom koja imaju prebivalište na području općine Centar a upisana su kao redovni učenici u osnovnu/srednju školu ili pohađaju neku od predškolskih ustanova.

Sredstva za sufinansiranje troškova školovanja dodjeljivat će se na osnovu podnesenih zahtjeva, i to za kupovinu mjesečne karte za učenika i pratioca (zona A) – za učenike koji mogu koristiti sredstva javnog prijevoza, ili za troškove goriva po prijeđenom kilometru za učenike koji nemaju mogućnost korištenja javnog linijskog prijevoza.

Iz Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar obavještavaju da je obrazac za prijavu za naknadu troškova prijevoza prijevoza djece sa invaliditetom moguće pronaći na web stranici Općine Centar http://bit.ly/3YfxDyP ili na Info pultu Općine Centar, kao i u prostorijama mjesnih zajednica.

U obrascu je navedena dokumentacija koja je potrebna za ostvarivanje ovog prava poput potvrde o upisu u tekuću školsku godinu, rješenja o invalidnosti, izjava o udaljenosti obrazovne ustanove od mjesta prebivališta, te kopija bankovnog računa zbog uplate sredstava. 

Zahtjev sa dokumentacijom podnosi se Službi za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport elektronskim putem, preporučeno putem pošte ili putem protokol Općine Centar Sarajevo ulica Mis Irbina 1. 

Za sve dodatne informacije zainteresovana lica mogu pozvati broj telefona 033/562-393 ili 562-474. 

Javni poziv će biti otvoren tokom cijele 2023. godine, odnosno do utroška sredstava za ovu namjenu.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti