IZDVOJENO 20.000 MARAKA

Općina Centar finansijski podržala KK „Bosna Royal“

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i predsjednik Košarkaškog kluba „Bosna Royal“ Almir Bradić jučer su potpisali ugovor prema kojem će Općina Centar podržati projektne aktivnosti kluba i unaprijeđenje rada sa 20.000 KM.

Izdvajanje novčanih sredstava iz budžeta Općine Centar samo je nastavak dugogodišnje prakse pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju našu zemlju u regionu ali i cijelom svijetu. 

Načelnik Mandić je naglasio da Opština Centar iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za razvoj sporta, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti. 

-Opština pomaže amaterski sport, ali izdvajamo i sredstva za naše najveće i najbolje klubove. Pokušat ćemo, u skladu sa mogućnostima, u rebalansu naći dodatna sredstva za podršku klubu, a nadam se da podrška neće izostati ni od drugih nivoa vlasti, kazao je Mandić.

Predsjednik Kluba se zahvalio načelniku Općine Centar na dosadašnjoj nesebičnoj podršci, 

-Kako je sezona počela i odmicala, Košarkaški klub „Bosna-Royal“ imao je sve više podrške od strane Općine Centar na čijem je području klub i smješten. To je jedan partnerski odnos kojim smo mi i više nego zadovoljni i zahvalni na svemu do sada, rekao je Bradić.

Ovom prilikom razgovarano je i o stanju u KK „Bosna Royal“, o nastavku rada istog, kao i o utakmicama koje slijede. 

Jučerašnjem potpisivanju ugovora prisustvovala je i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport, Lejla Dizdarević.

16.04.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
16.04.2024.
OBILJEŽENA 145. GODINA POSTOJANJA PRVE GIMNAZIJE
Načelnik Mandić prisustvovao manifestaciji
Više vijesti