TENISKI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE

Općina Centar obezbijedila 10.000 KM

Jučer je u prostorijama Općine Centar načelnik Srđan Mandić zajedno sa direktorom Teniskog saveza Bosne i Hercegovine Senadom Hadžimešićem potpisao ugovor o donaciji finansijskih sredstava u vrijednosti od 10.000 konvertibilnih maraka.

Sredstva iz budžeta Općine Centar izdvojena su za podršku projektnim aktivnostima Teniskog saveza BiH, kao i za na unapređenje rada.

Općina Centar Sarajevo iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za razvoj sporta, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti. 

Načelniku Mandiću uručena je zahvalnica za nesebičnu podršku Teniskom savezu Bosne i Hercegovine.

-Svjesni smo da je Opština Centar u malo boljoj finansijskoj poziciji od ostalih opština, te samim tim nastojimo da podržimo sportska udruženja, saveze, organizacije ili pojedinace u skladu sa mogućnostima. Sport je iznimno značajan za društvenu zajednicu, a budite sigurni da naše podrška neće izostati ni u budućnosti, kazao je Mandić.

Direktor Hadžimešić se zahvalio načelniku Mandiću na podršci i izdvojenim finansijskim sredstvima.

-Želim da se zahvalim Općini Centar, kao i načelniku Srđanu Mandiću na finansijskoj podršci s obzirom da su troškovi jako veliki, naročito kada su u pitanju državna prvenstva u tenisu. Općina Centar i Teniski savez BiH imaju jako dobru saradnju, što pokazuju i brojne aktivnosti koje imamo u Centru za sport i rekreaciju, rekao je Hadžimešić.

Da podsjetimo, Općina Centar je u budžetu za 2023. godinu za podršku sportu izdvojila dva miliona i 310 hiljada konvertibilnih maraka.

Jučerašnjem potpisivanju ugovora prisustvovala je i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević, kao i šefica Odsjeka za kulturu i sport Amra Hašimbegović-Vučković.