DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO

Zdrava ishrana za predškolce

U prostorijama Društvenog centra Općine Centar Sarajevo, a u organizaciji Udruženja „Majka i dijete – Bombon“- Institut za majku i djete, krajem prošle sedmice održana je prva radionica za djecu predškolskog uzrasta na temu „Zdrava ishrana“.

Profesorica nutricionizma Suada Karić je ovom prilikom razgovarala sa djecom pomenutog uzrasta o zdravlju koje nam nudi voće i povrće i njihovim nutritivnim sastojcima. Djeca su također imala priliku napraviti i probati smuti od zdravih namirnica. Ovom prilikom su polaznici radionice u bojankama bojili svoje omiljeno voće i povrće odgovarajućim bojama i razgovarali su o vitaminima. Nakon radionica posvećenih usvajanju zdravih životnih navika kod najmlađih u prostorijama Društvenog centra Općine Centar Sarajevo i u narednom periodu biće nastavljeno održavanje besplatnih edukativnih radionica. Na adresi u Muhameda Kantardžića broj 3 za buduće i mlade roditelje biće održano predavanja na temu „Prvi dani s bebom“.

 

Pomenuta radionica za najmlađe je upriličena u okviru projekta „Osnaživanje Društvenog centra“ kojeg realizuju u sklopu projekta „Jačanje uloga mjesnih zajednica u BiH“,  uz finansijsku podršku vlada Švicarske i Švedska, a u implementaciji Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti