PODRŠKA POLJOPRIVREDNICIMA OPĆINE CENTAR

Javni poziv za sufinansiranje nabavke nove poljoprivredne mehanizacije

Na web stranici Općine Centar i u dnevnim novinama „Oslobođenje“ u srijedu, 26. juna 2024. godine, objavljen je javni poziv za dodjelu novčanih podsticaja za sufinansiranje nabavke nove poljoprivredne mehanizacije.
Javni poziv za sufinansiranje nabavke nove poljoprivredne mehanizacije

Podnosioci zahtjeva mogu biti fizička lica i vlasnici obrta registrovanog za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, sa stalnim prebivalištem na području općine Centar, upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata (RPG i RK) sa izvršenim ažuriranjem u tekućoj godini, a koji su nabavili novu mehanizaciju, priključna sredstva i novu opremu u biljnoj i animalnoj proizvodnji u toku tekuće godine. Mehanizacija koja je nabavljena na lizing, polovna ili putem komisione prodaje neće se uzimati u razmatranje i zahtjev će biti odbijen.

 

Visina novčanih podsticaja za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije će zavisiti od cijene kupljene mehanizacije u najvećem iznosu od 5.000 KM.  U javnom pozivu su također navedeni uslovi za dodjelu podsticaja, te koju je dokumentaciju, u originalu ili ovjerenoj kopiji, potrebno priložiti uz zahtjev. Prijavni obrazac je moguće preuzeti na info pultu i sa web stranice Općine Centar u rubrici Javni pozivi i konkursi: https://www.centar.ba/javni-pozivi-i-konkursi

 

Zahtjev/prijavu zainteresovani mogu, u zatvorenoj koverti, podnijeti direktno na protokol Općine Centar ili preporučeno putem pošte na adresu: Općina Centar Sarajevo, Mis Irbina 1, 71000 Sarajevo, sa naznakom „Za javni poziv za dodjelu novčanog podsticaja za sufinansiranje nabavke nove poljoprivredne mehanizacije“. Na poleđini koverte obavezno se navodi: ime i prezime podnosioca zahtjeva, adresa i kontakt telefon. Neblagovremeni i nepotpune prijave neće biti razmatrane.

 

Javni poziv ostaje otvoren 60 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu, web stranici i na oglasnim pločama mjesnih zajednica.

 

Sve dodatne informacije u vezi javnog poziva mogu se dobiti na broj telefona 033/562-512.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti