NAČELNIK MANDIĆ URUČIO FINANSIJSKE VAUČERE NAJUSPJEŠNIJIMA

Nagrađeni najuspješniji mladi sportisti i kolektivi

Danas je u velikoj sali Općine Centar upriličen prijem za najuspješnije pojedince u školskim takmičenjima iz odbojke i malog fudbala, te sportskih udruženja čiji su članovi osvajali medalja tokom proteklog perioda na kantonalnim, federalnim, državnim, evropskim i svjetskim takmičenjima.

-Želim vam čestitati na vašim sportskim uspjesima i da znate osim nagrada za vas pripremili smo i nagrade za vaše nastavnike uz čiju pomoć ste postigli ove sjajne rezultate. Ponosni smo na vas i vaše uspjehe iz sporta i obrazovanja i kao jedinica lokalne samouprave se trudimo, koliko je u našoj moći, da vas u svakom pogledu što više podržavamo i dajemo vam podstrek za sljedeće velike uspjehe. I na ovaj simboličan način vam želimo dati do znanja da redovno pratimo vaš rad i da smo tu uvijek da vas zasluženo nagradimo, poručio je načelnik Općine Centar Srđan Mandić te zajedno sa dopredsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Marjanom Podrug Arapović uručio finansijske vaučere najuspješnijim pojedincima školskih ekipa kao i zahvalnice najuspješnijim sportskim klubovima za postignute rezultate.

 

Čestitajući današnjim dobitnicima nagrade dopredsjedavajuća Podrug Arapović je kazala da sa ponosom ističe činjenicu da je Općina Centar usvojila najveći broja pravilnika na osnovu kojih se nagrađuje trud, rad i zalaganje mladih osoba, poput mobilnosti  mladih, odlazaka na sportska takmičenja... 

 

-Baveći se sportom osim tjelesne spreme želimo da povećate vašu disciplinu, upornost i timski rad. Vi ste naš ponos i želimo vam puno uspjeha, kazala je Podrug Arapović.

 

Na današnjem prijemu uručene su zahvalnice sljedećim sportskim kolektivima: 

Karate klub „Ippon“, Hrvački klub „Bosna“, Fudbalski klub „Sarajevo“ – juniorska ekipa, Atletski klub „Sarajevo“, Plivački klub „Spid“,  Taekwondo klub „Mladost“, Klub dizača tegova „Bosna“, Snowboard klub „Free Style“, Boks klub „Iron Puki“.

 

Od najuspješnijih ekipa na školskim takmičenjima iz odbojke i malog fudbala nagrađeni su pojedinci u muškoj i ženskoj kategoriji osvajači prva tri mjesta u iznosu od 150 KM za osvojeno prvo mjesto, 100 KM za drugo i 80 KM za pojedince iz trećeplasiranih ekipa. U kategoriji odbojka (djevojčice i dječaci) nagrađeni su pojedinci iz osnovnih škola „Katolički školski centar“, „Hasan Kaimija“, „Musa Ćazim Ćatić“, „Alija Nametak“, „Safvet-beg Bašagić“, dok su u malom fudbalu najbolje ekipe iz osnovnih škola „Isak Samokovlija“, „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, i „ Katolički školski centar“. 

 

Današnjem prijemu najuspješnijih sportskih kolektiva i pojedinaca također je prisustvovala i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević. 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti