JU „CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO“

Jedinstvena radionica i predavanje o mangama

U saradnji Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ i Ambasade Japana u BiH, u prostorijama ovog centra, na adresi Jelića 1, u utorak 25. juna 2024. godine sa početkom u 13 sati biće održana radionica i predavanje o mangama
Jedinstvena radionica i predavanje o mangama

U japanskoj kulturi, manga se odnosi na sve vrste crtanih filmova, stripova i animacija, dok za zapadnu kulturu manga ima uže značenje i odnosi se samo na japanske stripove i grafičke romane. 

 

Svi zainteresovani će imati priliku da saznaju sve što ih interesuje o svijetu japanskih mangi, koje će im prenijeti voditelj radionice i umjetnički rukovodilac Škole stripa Majo Pavlović, koji će polaznicima dati dragocjene savjete i uputstva za crtanje u manga stilu koji se u formi stripa uvijek štampaju u crno bijeloj varijanti. 

 

Također će se tokom trajanja radionice video linkom iz Japana javiti umjetnica i predsjednica Manga asocijacije Japana Machiko Satonaka. Najavljeni događaj će biti interaktivnog tipa sa praktičnim primjerima crtanja manga stripa. 

 

Na samoj radionici će učestvovati i dvije talentovane polaznice Škole stripa, koja se održava u prostorijama Centra kulture i mladih, Lamija Podrug i Jelena Popović. 

 

Svi zainteresirani svoje prisustvo mogu potvrditi prijavom putem QR koda koji se nalazi na plakatu ili putem sljedećeg linka: https://forms.office.com/r/xAs4AcDHXM

 

Najavljena radionica predstavlja početak saradnje JU „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ i Ambasade Japana u Bosni i Hercegovini.

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti