Vijesti

15.07.2022.
OVE GODINE U BUDŽETU OBEZBIJEĐENO 120 HILJADA KM
Jednokratne novčane pomoći uplaćene za 37 porodilje iz Centra
U okviru projekta pomoći porodiljama iz Centra nadležne općinske službe su okončale proceduru za mjesec juni uplatom finansijskih sredstava za 37 porodilja.
15.07.2022.
OPĆINA IZDVOJILA OKO 240.000 MARAKA
Započeli radovi na sanaciji kraka u Kranjčevićevoj ulici
Radnici građevinske firme „Bucomerc“ d.o.o. Kiseljak započeli su danas radove na sanaciji kraka Kranjčevićeve ulice od zgrade Unitica do spoja sa Ulicom Tešanjska.
15.07.2022.
POZITIVNE REAKCIJE NA POJEDNOSTAVLJENU PROCEDURU
Objavljen javni poziv samostalnim privrednicima
Općina Centar početkom sedmice objavila je javni za dodjelu finansijskih sredstava namijenjenih razvoju i unaprjeđenju poslovanja samostalnih privrednika na području općine Centar za 2022. godinu.
15.07.2022.
BASPLATAN KONCERT GRUPE HELEM NEJSE ISPRED NARODNOG POZORIŠTA
Općina Centar jedan od pokrovitelja koncerta
Grupa Helem Nejse će u ponedjeljak, 18. jula 2022. godine sa početkom u 20 sati na pozorišnom trgu Susan Sontag održati samostalni koncert u sklopu festivala "Baščaršijske noći 2022".
14.07.2022.
DELEGACIJA IZ ITALIJE U POSJETI RATNOM „TUNELU SPASA“
Mandić: Bosanci i Hercegovci zaslužuju puno više od podzemnih prolaza u slobodu
Delegacija bratske Općine Reggio Emilia iz Italije boravila je danas sa načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem i saradnicima u posjeti ratnom tunelu spasa „D-B“ koji je tokom opsade Sarajeva povezivao dvije teritorije koje su bile pod kontrolom Armije Republike Bosne i Hercegovine, Dobrinju i Butmir.
14.07.2022.
PLASTIKA MOŽE BITI SIROVINA, A NE SAMO OTPAD
Prve klupe od reciklirane plastike u Radićevoj ulici
Općina Centar u saradnji sa UNDP-em i sarajevskim arhitektom Emirom Salkićem iz arhitektonskog studija „Normal Arhitektura” proteklih godinu dana intenzivno je radila na osmišljavanju koncepta izrade urbanog mobilijara od reciklirane plastike.
13.07.2022.
NAKON BRATIMLJENJA SA ITALIJANSKOM OPĆINOM REGGIO EMILIA
Načelnik Mandić: Za nas je ovo znak da nam Evropa pruža ruku
Nakon što je jučer ozvaničen sporazum o bratimljenju između općina Centar Sarajevo i Reggio Emilije, delegacija bratske Općine iz Italije koju su predvodili gradonačelnik Luca Vecchi i predsjedavajući vijeća Matteo Iori jutros je boravila u posjeti Općini Centar.
13.07.2022.
U toku označavanje saobraćajne signalizacije u Ulici Jukićeva
U toku su završni radovi na izradi horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije duž novoasfaltirane saobraćajnice u Ulici Jukićeva.
13.07.2022.
PROJEKAT „ZELENI KROVOVI SARAJEVA“
Općina sufinansira izgradnju ravnog krova na objektu OŠ „Hasan Kikić“
Imajući u vidu da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija, Općina Centar Sarajevo kao društveno odgovorna lokalna zajednica godinama redovno izdvaja iz svog budžeta značajna finansijska sredstva u ovu najvažniju oblast društvenog života, iako ona još uvijek nije u općinskoj nadležnosti.
12.07.2022.
UZVRATNA POSJETA DELEGACIJE OPĆINE REGGIO EMILIA
Ozvaničen sporazum o bratimljenju između općina Centar Sarajevo i Reggio Emilije
Danas je u velikoj sali Općine Centar upriličen svečani prijem za delegaciju Općine Reggio Emilia iz Italije koja boravi u uzvratnoj posjeti Općini Centar, a u okviru koje je ovjeren sporazum o bratimljenju koji su prije dva mjeseca potpisali gradonačelnik Reggio Emilia gospodin Luca Vecchi i načelnik Srđan Mandić, u prisustvu predsjedavajućih općinskih vijeća ove dvije općine Mattea Ioria i Sejada Đoze.
12.07.2022.
Delegacija iz Izmira posjetila Općinu Centar
Općinu Centar Sarajevo danas je posjetila delegacija iz Izmira koja boravi u višednevnoj posjeti Bosni i Hercegovini.
12.07.2022.
Projektom „Hljeb i mlijeko za penzionere“ obuhvaćeno 385 korisnika
Općina Centar Sarajevo i ove godine u sklopu kontinuirane brige o najranjivijim kategorijama stanovništva realizira projekt „Hljeb i mlijeko za penzionere“ u okviru kojeg obezbjeđuje novčana sredstva za 385 socijalno ugroženih starijih sugrađana kao participaciju za kupovinu osnovnih životnih namirnica – hljeba i mlijeka.
11.07.2022.
Obilježena 27. tužna godišnjica genocida u Srebrenici
Delegacija Općine Centar Sarajeva, predvođena predsjedavajući m Općinskog vijeća Sejadom Đozom, prisustvovala je danas obilježavanju 27. tužne godišnjice genocida u Srebrenici, komemoraciji i dženazi 50 srebreničkih žrtava genocida, počinjenog u ljeto1995. godine.
11.07.2022.
UZVRATNA POSJETA DELEGACIJE OPĆINE REGGIO EMILIA
U utorak planiran svečani prijem za delegaciju bratske općine iz Italije
Delegacija Općine Reggio Emilia iz Italije boravi u uzvratnoj posjeti Općini Centar u okviru koje je planiran svečani prijem u velikoj sali Općine Centar u utorak, 12. jula 2022. godine sa početkom u 15 sati.
11.07.2022.
OBJAVLJEN JAVNI POZIV
Dodjela sredstava samostalnim privrednicima
Općina Centar Sarajevo u ponedjeljak, 11. jula 2022. godine objavila je javni poziv za dodjelu finansijskih sredstava namijenjenih razvoju i unaprjeđenju poslovanja samostalnih privrednika na području općine Centar Sarajevo za 2022. godinu.
11.07.2022.
Danas u 12 sati oglasit će se sirene u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici
U znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, na području općine Centar Sarajevo u ponedjeljak, 11. jula ove godine, tačno u 12 sati, simbolično će se oglasiti sirene civilne zaštite u trajanju od jedne minute.
08.07.2022.
Načelnik Mandić čestitao Kurban-bajram
Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić, u ime Općine i u svoje ime, čestitao je reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u cijeloj Bosni i Hercegovini nastupajući Kurban-bajram.
08.07.2022.
Bajramska čestitka rukovodstva Općinskog vijeća Centar
Povodom velikog muslimanskog blagdana Kurban-bajrama, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo, zajedno sa dopredsjedavajućim Marijanom Podrug-Arapović i Benjaminom Isovićem uputio je, u ime Općinskog vijeća - svih vijećnica i vijećnika naše lokalne zajednice, iskrene čestitke svim muslimanima u Bosni i Hercegovini.
08.07.2022.
IZDVOJENO 30.000 MARAKA
Općina Centar podržala muzički festival „Live Stage“
Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić potpisao je ugovor sa direktorom Kantonalnog javnog preduzeća Centar Skenderija Damirom Petrinićem na osnovu kojeg Općina Centar iz budžeta za 2022. godinu izdvaja sredstva u iznosu od 30.000 KM za potrebe održavanja festivala „Live Stage“.
08.07.2022.
Okončani radovi na sanaciji pristupne saobraćajnice u Ulici Zaima Šarca
Radnici građevinske firme „Bucomerc“ d.o.o. Kiseljak su okončali radove na sanaciji pristupne saobraćajnice u Ulici Zaima Šarca kod broja 47.