Vijesti

01.07.2022.
NA OSNOVU ODLUKE I PROGRAMA O PRIVREMENOM KORIŠTENJU JAVNIH POVRŠINA
Započeo projekat postavljanja tipiziranih objekata jednostavnih usluga na javnim površinama
Komunalni inspektori Inspektorata Općine Centar su krajem ove sedmice započeli sa uklanjanjem objekata jednostavnih usluga za uslužne i ugostiteljske djelatnosti iz uže gradske jezgre, čijim vlasnicima je isteklo važenje odobrenja za postavljanje privremenih objekata na javnim površinama.
01.07.2022.
KOORDINIRANA AKCIJA KANTONALNE I OPĆINSKE INSPEKCIJE
Velika akcija uklanjanja bespravnih prodavača u Centru
U koordiniranoj akciji Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, Inspektorata Općine Centar, te Policijske uprave Centar jučer je započela velika koordinirana akcija uklanjanja sa javnih površina bespravnih uličnih prodavača u Centru.
01.07.2022.
U OVOGODIŠNJEM BUDŽETU OPĆINE CENTAR OBEZBIJEĐENO 356.650 KM
Javni poziv za povećanje energetske efikasnosti
Služba za stambene i komunalne poslove Općine Centar je objavila dva javna poziva namijenjena vlasnicima objekata individualnog stanovanja i etažnim vlasnicima objekata kolektivnog stanovanja za učešće u sufinansiranju mjera za poboljšanje energetske efikasnosti objekata individualnog i kolektivnog stanovanja.
01.07.2022.
ANKETA O BUDUĆEM IZGLEDU BULEVARA FRANCA LEHARA
Načelnik Mandić i građani razgovarali o urbanoj transformaciji
U četvrtak, 30. juna na zelenoj površini u sjevernom dijelu Bulevara Franca Lehara načelnik Općine Centar Srđan Mandić razgovarao je sa predstavnicima Savjeta Mjesne zajednice i okupljenim građanima o urbanoj transformaciji ovog lokaliteta. Naime, Općina Centar Sarajevo je u saradnji sa UNDP, Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu i Gradom Sarajevo pokrenula inicijativu pod nazivom „Urban Lab Franca Lehara“. Ovom prilikom anketirani su svi prisutni građani, koji su iznosili ideje i prijedloge za urbanu transformaciju ovog lokaliteta.
01.07.2022.
PROJEKAT „DIJALOG ZA MLADE“
Poziv mladima sa područja općine Centar Sarajevo za učešće na sastanku
Dijalog za mlade je prostor u okviru kojeg mladi ljudi imaju mogućnost da identifikuju potrebe, probleme i neiskorištene potencijale, te istovremeno ponude inicijative ili rješenja za unapređenje kvalitete vlastitog života i života lokalne zajednice.
30.06.2022.
ODRŽANA 19. REDOVNA SJEDNICA
Marijana Podrug-Arapović nova dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Centar
Općinsko vijeće Centar je danas održalo 19. redovnu sjednicu koju je vodio predsjedavajući Sejad Đozo.
30.06.2022.
DANAS POSTAVLJEN ZAVRŠNI SLOJ ASFALTA
Asfaltirana Jukićeva ulica na Koševskom brdu
Danas su radnici građevinske firme „Grakop“ postavili završni sloj novog asfalta duž Jukićeve ulice (Mjesna zajednica „Koševsko brdo“), čime je zvanično okončan veliki projekat rekonstrukcije separatne kanalizacione mreže i sanacije ove saobraćajnice za šta je iz općinskog budžeta izdvojen iznos od 1.268.380 KM.
30.06.2022.
ZA ČISTIJI CENTAR
Četvrti dan velike akcije čišćenja na području općine Centar
Velika koordinirana akcija čišćenja na području općine Centar, koja je započela u ponedjeljak u parku Hastahana (Park prof. dr. Nijaz Duraković), ušla je u četvrti dan realizacije.
30.06.2022.
Općina Centar finansijski podržala Porodično savjetovalište KS
U prostorijama kantonalne javne ustanove „Porodično savjetovalište“ potpisan je protokol o realizaciji granta za potrebe Javne ustanove „Porodično savjetovalište“ Kantona Sarajevo u iznosu od 5.000 KM.
30.06.2022.
KOŠARKA BEZ GRANICA 2022
Učesnici Minibasket lige osnovnih škola Općine Centar gosti kampa na Bjelašnici
U organizaciji košarkaških klubova Ilidža i BBY u periodu od 1. do 7 jula 2022. godine na Bjelašnici biće organizovan ljetni košarkaški kamp pod nazivom „Košarka bez granica 2022“.
30.06.2022.
Općina Centar sufinansira odlazak na ekskurziju djece slabijeg imovinskog stanja
Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova ekskurzije djece slabijeg imovnog stanja. Javni poziv je objavljen na web stranici Općine Centar i ostaje otvoren tokom cijele godine, odnosno do utroška finansijskih sredstava za ovu namjenu.
30.06.2022.
POZIV ZA GRAĐANE
Ideje i prijedlozi za urbanu transformaciju Bulevara Franca Lehara
Općina Centar Sarajevo je u saradnji sa UNDP, Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu i Gradom Sarajevo pokrenula inicijativu pod nazivom „Urban Lab Franca Lehara“.
29.06.2022.
NAČELNIK MANDIĆ I DEKAN ALIĆ POTPISALI UGOVOR
30.000 maraka za rekonstrukciju fiskulturne sale
Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo, godinama iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada obrazovnih ustanova.
29.06.2022.
PREDSJEDAVAJUĆI ĐOZO UGOSTIO DRŽAVNE PRVAKE
Košarkaški klub „Koš“ kadetski državni prvak za sezonu 2021/2022.
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo ugostio je danas zlatne kadete Košarkaškog kluba „Koš“, koje predvodi njihov predsjednik, legendarni bosanskohercegovački košarkaš, Sejo Bukva.
29.06.2022.
Sutra 19. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Devetnaesta redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 30. juna 2022. godine sa početkom u 10 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
29.06.2022.
Započeli radovi na sanaciji i proširenju dijela Ulice Hasana Bibera
Na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i prokurist građevinske firme „Mušinbegović gradnja“ d.o.o. Visoko Elma Ferhatović, početkom ove sedmice su započeli radovi na realizaciji projekta sanacije i proširenja dijela Ulice Hasana Bibera.
28.06.2022.
Općina Centar donirala 15.000 maraka Zavodu Pazarić
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je sa direktorom Javne ustanove Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Samirom Suljagićem protokol o realizaciji granta u iznosu od 15.000 KM.
28.06.2022.
OSVAJAČI MEDALJA NA KANTONALNOM I DRŽAVNOM TAKMIČENJU
Načelnik Mandić ugostio mlade košarkaše KK BBY
Danas je općinski načelnik Srđan Mandić u Općini Centar ugostio mlade košarkaše KK BBY koji su imali izuzetno uspješnu proteklu tamničarsku sezonu osvojivši pet pehara na kantonalnim takmičenjima.
28.06.2022.
Završen besplatni Mini-Volleyball kamp za djevojčice
U parku Hastahana sinoć je završen besplatni Mini-Volleyball kamp za djevojčice iz osnovnih škola sa područja općine Centar pod nazivom „Igraj se na Hastahani".
28.06.2022.
ZA ČISTIJI CENTAR
Velika akcija čišćenja na području općine Centar nastavljena i danas
Velika koordinirana akcija čišćenja na području općine Centar nastavljena je i danas u ranim jutarnjim satima.