DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO

Besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje

U prostorijama Društvenog centra Općine Centar Sarajevo (Ulica Muhameda Kantardžića 3 – zgrada Svjetlosti) u organizaciji Udruženja „Majka i dijete – Bombon“- Institut za majku i djete, biće održana besplatna radionica za trudnice i mlade roditelje.
Besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje

Radionica će biti održana u četvrtak 27. juna 2024. godine sa početkom u 10 i 30 sati. Predavač dr. Samir Bejić, specijalizant pedijatrije, će govoriti na temu „Prvi dani s bebom“, dok će polaznicima radionice magistrica zdravstvene njege i savjetnica za dojenje Amra Hadžimusić govoriti o temi „Kako uspješno dojiti“. Organizatori su za mlade mame i roditelje pripremili prigodne poklone. 

 

Svi zainteresovani mogu svoje prijave dostaviti putem sljedeće mail adrese: cmdbombon@gmail.com ili Facebook stranice: https://www.facebook.com/izmidb.  

 

Navedena aktivnost će biti realizovana u okviru projekta „Osnaživanje Društvenog centra“ koji se realizuje u sklopu projekta „Jačanje uloga mjesnih zajednica u BiH“,  uz finansijsku podršku vlade Švicarske i Švedske, a u implementaciji Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

 

Predstavnici Udruženja „Majka i dijete – Bombon“- Institut za majku i djete su u Društvenom centru Općine Centar Sarajevo krajem prošle sedmice za djecu predškolskog uzrasta održali prvu radionicu na temu „Zdrava ishrana“, posvećenu usvajanju zdravih životnih navika kod najmlađih. 

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti