Vijesti

07.07.2022.
DIJALOG ZA MLADE
Mladi općine Centar razgovarali o unaprjeđenju saradnje sa lokalnom zajednicom
U Centru za kulturu i mlade Općine Centar jučer je u sklopu projekta Dijalog za mlade, održan sastanak sa mladima sa područja ove lokalne zajednice.
07.07.2022.
IZDVOJENO 40.000 MARAKA
Nastavak finansijske podrške projektima KJP Centar Skenderija
U Općini Centar je upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava u iznosu od 30.000 maraka koje ova lokalna zajednica izdvaja za potrebe nabavke opreme za projekat Pop Rock škole, a koji realizuje Kantonalno javno preduzeće Centar Skenderija Sarajevo, te dodatnih 10.000 maraka za potrebe programskih projekata od značaja za Općinu, a koji se realizuju u prostorijama Kulturno sportskog centra Skenderija.
07.07.2022.
Obnova spomen-obilježja šehidima i poginulim borcima u općini Centar
Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar započela je sa realizacijom projekta obnove spomen-obilježja posvećenih šehidima i poginulim borcima tokom protekle agresije na Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.
07.07.2022.
Prijem za porodice šehida povodom Kurban-bajrama
U povodu nastupajućeg Kurban-bajrama, kojeg muslimani obilježavaju od subote 9. jula do utorka 12. jula, u Općini Centar upriličen je tradicionalni prijem za članove 20 porodica šehida pripadnika Armije RBiH.
07.07.2022.
NAČELNIK MANDIĆ I GRADONAČELNICA KARIĆ POTPISALI SPORAZUM
Općina Centar će finansijski podržati izgradnju i podizanje spomenika bosanskom kralju Tvrtku I Kotromaniću
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić potpisali su jučer u sarajevskoj Vijećnici sporazum o finansijskoj podršci izgradnji i podizanju spomenika bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića.
06.07.2022.
PETI DAN KAMPA “KOŠARKA BEZ GRANICA”
Načelnik Mandić posjetio mlade košarkaše na Bjelašnici
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević posjetili su dječake i djevojčice na košarkaškom kampu „Košarka bez granica“, koji se održava na Bjelašnici.
06.07.2022.
UPRILIČEN PRIJEM U OPĆINI CENTAR
Nagrađeni najbolji pojedinci iz oblasti sporta i znanja
Danas je u Općini Centar upriličen prijem istaknutih pojedinaca koji su tokom ove godine ostvarili zapažene rezultate iz oblasti sporta i znanja.
06.07.2022.
Završeni radovi na asfaltiranju saobraćajnice u Ulici Papučina
Radnici građevinske firme „Bucomerc“ d.o.o. Kiseljak okončali su radove na sanaciji saobraćajnice u Ulici Papučina.
06.07.2022.
Predsjedavajući Đozo obišao maloljetne borce učesnike "Marša mira"
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo posjetio je danas članove Udruženja maloljetnih boraca Općine Centar, koji su učesnici ovogodišnjeg „Marša mira” organiziranog u čast sjećanja na sve nedužno ubijene stanovnike Srebrenice i okolnih mjesta u genocidu.
06.07.2022.
POSTAVLJEN PRVI TIPIZIRANI OBJEKAT U FERHADIJI
Započeo projekat postavljanja tipiziranih objekata jednostavnih usluga na javnim površinama
Komunalni inspektori Inspektorata Općine Centar su krajem prošle sedmice započeli sa uklanjanjem objekata jednostavnih usluga za uslužne i ugostiteljske djelatnosti iz uže gradske jezgre, čijim vlasnicima je isteklo važenje odobrenja za postavljanje privremenih objekata na javnim površinama.
05.07.2022.
SANACIJA VODOVODNE I SEPARATNE KANALIZACIONE MREŽE
Započeli radovi u Ulici Ludviga Kube
Radnici građevinske firme „Bucomerc“ d.o.o. Kiseljak započeli su danas pripremne radove za sanaciju vodovodne i separatne kanalizacione mreže i sanaciju dijela ulice i stepeništa u Ulici Ludviga Kube.
05.07.2022.
U toku sanacija stepeništa i staza u Velikom parku
Na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju staza, stepeništa i ograda na području općine Centar, kojeg su potpisali načelnik Srđan Mandić, u ime finansijera projekta, i direktor građevinske firme „Sela“ Emir Tutić, u ime izvođača radova, u toku su radovi na sanaciji stepeništa i staza u Velikom parku.
05.07.2022.
KRAJNJI ROK ZA PRIJAVE DO ČETVRTKA
Podrška samozapošljavanju mladih i unapređenju poduzetništva na području općine Centar
Podsjećamo da je Općina Centar u srijedu 16. juna 2022. godine objavila Javni poziv za realizaciju programa poticaja samozapošljavanja mladih i unaprjeđenje poduzetništva iz sredstava budžeta Općine Centar Sarajevo za 2022. godinu.
05.07.2022.
DO ČETVRTKA ROK ZA PRIJAVE
Podrška samozapošljavanju žena starijih od 36 godina i dugoročno nezaposlenih osoba
Podsjećamo da je na web stranici Općine Centar i u Dnevnom avazu u izdanju od 17. juna objavljen javni poziv za realizaciju programa poticaja za unaprjeđenje poduzetništva iz sredstava budžeta Općine Centar Sarajevo za 2022. godinu.
05.07.2022.
ČLANOVI UDRUŽENJA MALOLJETNIH BORACA OPĆINE CENTAR
Učesnike Marša mira u Olovu obišao načelnik Mandić
Članovi Udruženja maloljetnih boraca Općine Centar Sarajevo učesnici su ovogodišnjeg Marša mira na relaciji Sarajevo - Nezuk - Potočari, pod nazivom "Marš mira Sarajevo-Srebrenica".
04.07.2022.
NAČELNIK MANDIĆ U POTOČARIMA
Općina Centar nabavila vozilo za Memorijalni centar Srebrenica – Potočari
Danas je u kompleksu Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine upriličena primopredaja vozila koje je za potrebe Memorijalnog centra nabavila Općina Centar, ali i potpisivanje ugovora o donaciji sredstava u iznosu od 10.000 maraka za sufinansiranje rekonstrukcije vanjske fasade na glavnoj hali kompleksa Memorijalnog centra Srebrenica.
04.07.2022.
PODRŠKA NEZAPOSLENIM OSOBAMA
Objavljen javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova vanrednog školovanja, prekvalifikacije i dokvalifikacije
Podsjećamo da je Općina Centar putem nadležne Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport objavila javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova vanrednog školovanja, prekvalifikacije i dokvalifikacije nezaposlenih osoba.
04.07.2022.
Maloljetni borci Općine Centar krenuli na Marš mira
Članovi Udruženja maloljetnih boraca Općine Centar Sarajevo učesnici su ovogodišnjeg Marša mira na relaciji Sarajevo - Nezuk - Potočari, pod nazivom "Marš mira Sarajevo-Srebrenica".
04.07.2022.
Općina Centar nije nikada imala namjeru oštetiti Islamsku zajednicu
Općina Centar, povodom medijskih napisa o prodaji objekta austrijske ambasade u Sarajevu, osjeća se dužnom da reaguje i javnosti prezentira činjenično stanje vezano za tačku dnevnog reda na jučerašnjoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Centar.
04.07.2022.
Delegacija Općine Centar u posjeti ratnim vojnim invalidima Goražda
Na poziv udruženja ratnih vojnih invalida Centar, Kantona Sarajevo i Bosansko-podrinjskog kantona, delegacija Općine Centar predvođena predsjedavajućim Općinskog vijeća Sejadom Đozom bila je gost na druženju članova ove populacije iz više kantona i Federacije BiH u Goraždu.