FINANSIJER OPĆINA CENTAR

Proširenje saobraćajnice u Ulici Kromolj

Na području Mjesne zajednice „Betanija“ u toku je realizacije velikog infrastrukturnog projekta čiji je finansijer Općina Centar u čijem ovogodišnjem budžetu za ovu namjenu je izdvojen iznos od 150.866 KM.

Radi se o proširenju saobraćajnice na dijelu Ulice Kromolj između brojeva 104 i 110. Nakon provedene procedure javnih nabavki za izvođača radova odabrana je građevinske firma „Grakop“ iz Kiseljaka, dok je za nadzor angažovana firma „Radis“.

 

Nakon mašinskog proširenja saobraćajnice u dužini od 205 metara izgrađeni su armirano-betonski potporni zidovi sa obje strane saobraćajnice zbog stabilizacije kompletne saobraćajnice i okolnog zemljišta.  Kako je navedeno u projektu na ovoj lokaciji je zbog adekvatne odvodnje površinskih voda planirana izgradnja drenažnog sistema, te  postavljanje novih betonskih ivičnjaka. U završnoj fazi projekta nakon okončanja postavljanja novog asfalta planirano je iscrtavanja horizontalne i postavljanje vertikalne saobraćajne signalizacije.

 

Realizaciju projekta je pokrenula Služba za stambene i komunalne poslove Općine Centar nakon inicijativa sugrađana upućenih Savjetu Mjesne zajednice „Betanija“. 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti