NASTAVAK PROJEKTA POVEĆANJA SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU

U toku je postavljanje nove saobraćajne signalizacije u Centru

Na osnovu ugovora za održavanje postojeće i postavljanje nove saobraćajne signalizacije, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor firme „Sacom“ iz Ilijaša Kadrija Muratović, radnici pomenute firme su tokom ove sedmice nastavili sa realizacijom projekta koji ima za cilj povećanje sigurnosti učesnika u saobraćaju.

U toku jučerašnjeg dana postavljena su dva nova usporivača saobraćaja u Ulici Hasana Bibera na stare lokacije kod brojeva 37 i 63. Postavljen je i saobraćajni znak za autobusko stajalište u Ulici Sulejmana Omerovića Cara gdje je u prethodnom periodu postavljena nadstrešnica za javni gradski prijevoz putnika. Postavljena su i tri saobraćajna znaka za obilježeni pješački prijelaz na raskrsnici u ulici Braće Begić između broja 7 i broja 11 (gdje se nalazi objekat MZ „Koševsko brdo“), a postavljen je i saobraćajni znak zabrana zaustavljanja i parkiranja sa dopunskom tablom na pristupnom putu i ispred garaža u Ulici Asima Ferhatovića.

U narednim danima nastavlja se i projekat povećanja sigurnosti učesnika u saobraćaju, posebno djece kod dolaska i odlaska iz škole, gdje je planirano iscrtavanje horizontalne i postavljanje vertikalne saobraćajne signalizacije, te svjetlosne vertikalne signalizacije (solarnih treptača) za upozoravanje vozača na saobraćajnicama oko dvije osnovne škole „Šip“ i „Silvije Strahimir Kranjčević“.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti