Radionice za pisanje projekata po standardima Evropske unije

Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport ''AKOS'' jedno je od nevladinih udruženja koje je za projekt dobilo podršku iz ovogodišnjeg budžeta Općine Centar Sarajevo. Riječ je o edukativnom seminaru i radionicama na temu ''Pisanje projekata prema standardima Evropske unije''.
Radionice za pisanje projekata po standardima Evropske unije

Projekt je namijenjen mladima, prvenstveno sa područja općine Centar, starosne dobi od 17 do 26 godina koji se žele educirati iz oblasti projekt menadžmenta. Imajući u vidu da još uvijek nema dovoljnog broja kadrova osposobljenih za kvalitetnu pripremu projekata prema standardima Evropske unije, Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport ''AKOS'' je predložila ovaj edukativni projekt.

 

Trodnevni seminar sa radionicama bit će održan 9., 10. i 23. decembra 2017. godine u Sarajevu. Rok za prijavu je 7. decembar do 16 sati. Za dodatne informacije potrebno je pratiti facebook stranicu Asocijacija ''AKOS''.

 

Iz ovog udruženja navode da je projektom planirana besplatna edukacija za 30 zainteresiranih od kojih će najboljima biti pružena prilika da rade u nevladinom sektoru. Nakon ovog seminara, oni koji imaju dobru ideju i misle da je zbog nedostatka finansijskih sredstava ne mogu ostvariti, bit će osposobljeni da samostalno napišu i osmisle dobar projektni prijedlog. Osim toga, razvit će sposobnost da izbjegnu najčešće greške koje se javljaju pri pisanju projekata i naučiti kako da svoj projekt učine atraktivnim za donatora.

 

Općina Centar je ovaj edukativni projekt Asocijacije za kulturu, obrazovanje i sport ''AKOS'' podržala sa 2.500 maraka.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti