Općina Centar je svijetli primjer odnosa prema osobama sa invaliditetom

U organizaciji Koordinacionog odbora udruženja osoba sa invaliditetom Kantona Sarajevo i kantonalnog Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljene i izbjeglice, upriličen je prijem povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.
Općina Centar je svijetli primjer odnosa prema osobama sa invaliditetom

Na ovom događaju, koji je iskorišten da se ukaže na položaj osoba s invaliditetom, u ime Općine Centar prisustvovao je načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i njegov savjetnik Osmo Babić.

 

Direktor Udruženja slijepih Kantona Sarajevo Fikret Zuko je istakao da je neophodno da svi ljudi shvate kako su osobe s invaliditetom vrijedne pažnje i da mogu bitno doprinijeti razvoju društva.

 

-O osobama s invaliditetom se govori, ali u praksi su koraci kratki i situacija je teška. Međutim, postoje i svijetli primjeri institucija vlasti, a konkretno mislim na Općinu Centar koja je predvođena načelnikom Ajnadžićem zaista uradila mnogo za naše udruženje, te slijepe i slabovidne osobe, naglasio je Zuko.

 

Načelnik Ajnadžić je kazao da je Općina Centar pouzdan partner udruženjima osoba sa invaliditetom, te da će ta praksa biti nastavljena i u narednom periodu.

 

-U ovoj godini uradili smo mnogo na uklanjanju arhitektonskih barijera na pješačkim stazama. Također, donirali smo i tehničku opremu za slijepa i slabovidna lica. U narednom periodu trudit ćemo se da uradimo i više, kazao je Ajnadžić.

 

Ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom posvećeno je Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom i UN Agendi za održivi razvoj 2030.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti