Izgradnja rampe za nesmetano kretanje invalidnih lica u kolicima u parku kod Druge gimnazije

U okviru radova na obnovi pješačkih staza u parku kod Druge gimnazije, radnici firme „Sela“ su započeli sa izgradnjom pristupne rampe za kretanje invalidnih lica u kolicima.
Izgradnja rampe za nesmetano kretanje invalidnih lica u kolicima u parku kod Druge gimnazije

-Rampa će od Ulice Koševo ukupne dužine 25 metara povezivati ovu saobraćajnicu sa parkom. Nakon zemljanih slijede betonski radovi na izgradnji zidova i staze duž rampe na koju ćemo postaviti nove ploče. Planirana je i ugradnja zaštitne ograde. Nakon ovoga slijedi stavljanje tampona i podloge, dok duž postojećih pješačkih staza planiramo ugraditi ivičnjake. Na kraju radova slijedi postavljanje 2.200 kvadrata novog asfalta duž staza u parku, što naravno možemo uraditi tek sa proljećem naredne godine sa poboljšanjem vremenskih prilika i otvaranjem asfaltnih baza, objasnio je Mesud Zimić, šef gradilišta firme Sela.

 


Tokom dana gradilište u parku kod Druge gimnazije je obišao i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa svojim saradnicima, i tom prilikom se upoznao sa dinamikom i obuhvatom radova koje finansira Općina Centar.

 

-Ovaj park, kao i ostale zelene površine, želimo urediti i dati na korištenje našim sugrađanima. Planiramo da dio parka odvojimo za vlasnike pasa gdje bi izvodili svoje ljubimce, dok bi ostatak bio namijenjen za odmor i igru najmlađih, kazao je Ajnadžić tokom današnjeg obilaska.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti