Općina Centar nastavlja podršku inkluziji djece sa poteškoćama u razvoju

Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem snažno je opredijeljena za brigu o djeci sa poteškoćama u razvoju, ali i podršku projektima koji doprinose njihovoj inkluziji.
Općina Centar nastavlja podršku inkluziji djece sa poteškoćama u razvoju

Dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sulejman Haljevac organizirao je veliki broj aktivnosti i radionica za djecu s poteškoćama u razvoju, a kako ističe, cilj je da proces njihove inkluzije bude što efektivniji.

 

-Aktivnim radom i uz veliku podršku federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljače i federalne ministrice okoliša i turizma Edite Đapo, želimo uvezati sve ustanove, od kantonalnog nivoa do Federacije, koje se brinu o osobama s poteškoćama u razvoju, kazao je likovni umjetnik Haljevac.

 

Proteklih dana, dopredsjedavajući Haljevac posjetio je i Psihijatrijsku bolnicu Jagomir kako bi iskazao podršku ovoj ustanovi koja je prvi put osnovala udruženje koje će se baviti inkluzijom i resocijalizacijom svojih korisnika kroz sport i umjetnost.

 

-Ovo je samo jedna od brojnih aktivnosti. U planu je i podjela paketića korisnicima Zavoda Pazarić, a za njih će biti organizirano i zimovanje na Bjelašnici. Korisnike drugih ustanova vodit ćemo na izlete. Želimo da se ova pozitivna priča prenese na cijelu Bosnu i Hercegovinu, dodao je Haljevac.

 

Da podsjetimo, u 2017. godini realizovan je niz projekata namijenjenih mališanima sa posebnim potrebama, a jedan od njih bio je i projekt pod nazivom „Pokaži svoj talenat“ gdje je oko 500 djece sa poteškoćama u razvoju imalo priliku družiti se sa svojim vršnjacima i učestvovati u različitim radionicama.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti