Otvoren sedmi Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

U prisustvu velikog broja građana, te predstavnika Grada Sarajeva i Općine Centar u parku Hastahana na Marijin Dvoru u Sarajevu večeras je svečano otvoren sedmi Coca-Cola Sarajevo Holiday Market. Među bogatom ponudom koja će biti prezentovana narednih 39 dana koliko traje ovaj market u glavnom gradu, biće također otvoreno klizalište površine od 400 metara kvadratnih.
Otvoren sedmi Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

Besplatne termine za klizanje naših sugrađana je obezbijedila Općina Centar koja je izdvojila 20.000 KM iz ovogodišnjeg budžeta za ovu namjenu.

 

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u svom obraćanju prisutnima kazao je da je Općina Centar u želji da poboljša turističku ponudu, ali i da svojim građanima obezbijedi ugodniji ambijent za predstojeće praznike, odlučila da pomogne organizaciju Coca-Cola Holiday Marketa.

 

-Radujem se sa svima vama i želim da zajedno uživamo u ovogodišnjem Coca-Cola Holiday Marketu i posebno mi je drago da je ovakav događaj organizovan na području naše općine. Sljedećih mjesec dana Hastahana će biti u centru pažnje kako stanovnika ovog grada tako i turista koje dolaze u velikom broju pred Novogodišnje praznike. Od 1. januara do 10. februara naredne godine naši najmlađi sugrađani će od Općine Centar dobiti na poklon besplatne termine za klizanje. Planiramo zadnjeg dana ovih termina organizovati Porodični dan, kojom prilikom ćemo birati i nagraditi najbolje klizača i klizačicu, kojima ćemo obezbijediti prigodne nagrade, a o kojim nagradama se radi to ćemo zadržati kao iznenađenje, kazao je Ajnadžić, koji je zajedno sa gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom i najmlađim posjetiocima, te organizatorima marketa upalio lampice na bogato ukrašenoj jelci, čime je zvanično otvoren sedmi po redu Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.

 

Osim praznične atmosfere, ovdje sve generacije posjetilaca će narednih 39 dana pronaći nešto za sebe. Od originalnih proizvoda koji su izloženi u postavljenim kućicama na marketu do lunaparka, ranča za ponije, te  Coca-Cola selo Djeda Mraza obogaćeno 3D vizualizacijom za najmlađe, dok je za one  starije garantovana zabava u PAN Winter Pubu, gdje će biti održavani koncerti, promocije i degustacije.

 

Najveseliji sarajevski zimski događaj Coca-Cola Sarajevo Holiday Market ove godine će biti otvoren do 13. januara 2018. godine.

 

Podsjećanja radi, Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost Udruženja građana ZUP (Zona unaprijeđenog poslovanja) Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator. Ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market realizira se uz veliku podršku Općine Centar, na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, te Grada Sarajeva.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti