Vijesti

24.07.2017.
Otvaranje obnovljenog terena za basket u naselju Breka
U okviru projekta „Jesi li za basket“, kojeg realizuje istoimeno udruženje u saradnji sa Općinom Centar, u ponedjeljak 24. jula 2017. godine u 18 sati u naselju Breka u Ulici Jovana Bijelića biće otvoren obnovljeni teren za basket.
21.07.2017.
(FOTO) Načelnik Ajnadžić posjetio Klinički centar Univerziteta u Sarajevu
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u četvrtak, 20. jula 2017. godine sa saradnicima i vijećnicima Sonjom Akšamijom i Velijom Katicom posjetio Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je održan sastanak sa generalnom direktoricom prof. dr. Sebijom Izetbegović i njenim saradnicima.
21.07.2017.
(FOTO) Obilježena deveta godišnjica od smrti Ahmeta Hadžipašića
Na gradskom groblju Crkvice u Zenici prigodnim komemorativnim skupom danas je obilježena deveta godišnjica iznenadne smrti prof. dr. Ahmeta Hadžipašića, bivšeg premijera Federacije Bosne i Hercegovine, koji je umro od posljedica srčanog udara u 56. godini života.
21.07.2017.
AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI
U toku su akcije u mjesnim zajednicama na području općine Centar
Crveni Križ Općine Centar Sarajevo nastavlja akciju dobrovoljnog darivanja krvi, mjerenje šećera u krvi te mjerenje krvnog pritiska u mjesnim zajednicama na području općine Centar.
21.07.2017.
(FOTO) Rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije i sanacija ulice Budakovići
Na osnovu ugovora o izvođenju radova na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji ulica kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor firme „Bosman“ Sunija Jahić, radnici pomenute firme su u okviru projekta sanacije Ulice Budakovići (Mjesna zajednica „Bardakčije“) i rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u pomenutoj ulici do sada uklonili stari asfalt i kolovoznu konstrukciju i iskopali 250 metara kanala duž ulice gdje radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ polažu cijevi za novi vodovod i kanalizaciju i spajaju nove instalacije sa okolnim stambenim objektima.
21.07.2017.
Otvaranje obnovljenog terena za basket u naselju Breka
U okviru projekta „Jesi li za basket“, kojeg realizuje istoimeno udruženje u saradnji sa Općinom Centar, u ponedjeljak 24. jula 2017. godine u 18 sati u naselju Breka u Ulici Jovana Bijelića biće otvoren obnovljeni teren za basket.
21.07.2017.
Zbog građevinskih radova od ponedjeljka zabrana parkiranja u krugu zgrade Općine Centar
Obavještavaju se korisnici parking mjesta u krugu zgrade Općine Centar i Kantona Sarajevo da će od ponedjeljka, 24. jula 2017. godine, zbog građevinskih radova, biti zabranjeno parkiranje vozila na tim mjestima.
20.07.2017.
(FOTO) Za projekte sportskih organizacija Općina Centar izdvojila 79.000 KM
U četvrtak, 20. jula 2017. godine u Općini Centar Sarajevo upriličeno je potpisivanje ugovora sa predstavnicima sportskih organizacija čiji su projekti dobili finansijsku podršku ove lokalne zajednice. U ovogodišnjem općinskom budžetu za tu namjenu je obezbijeđeno 79.000 KM.
20.07.2017.
(FOTO) Počela akcija uređenja gradskog parka “Jezero”
Na lokalitetu parka “Jezero“ koji se prostire ispod gradskog porodilišta do Alipašine ulice, danas je započela akcija uređenja i čišćenja, hortikulturni radovi, zamjena oštećenog mobilijara, koja će pojačanim intenzitetom trajati nekoliko dana.
20.07.2017.
(FOTO) Pri kraju radovi na sanaciji klizišta na Višnjiku
Radovi na sanaciji klizišta na lokalitetu između ulica Višnjik, Bolnička i Zaima Šarca su u završnoj fazi. Okončano je postavljanje drenažnog sistema, kao i sanacija i izgradnja armirano-betonskih potpornih zidova, koji imaju ulogu stabilizacije tla.
20.07.2017.
(FOTO) U toku besplatna škola plivanja za osnovce iz Centra
Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti jako značajan u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo ove godine izdvojila je 15.000 KM za školu plivanja za učenike osnovnih škola sa njenog područja, a koja se realizuje u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ na Termalnoj rivijeri Ilidža.
19.07.2017.
Održan zbor građana u MZ ''Marijin dvor-Crni vrh''
U utorak, 18. jula 2017. godine u prostorijama Mjesne zajednice ''Marijin dvor-Crni vrh'' (Dolina 7) održan je zbor građana ove mjesne zajednice. Zboru više od stotinu građana su prisustvovali i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sulejman Haljevac i vijećnici Denis Challenger, Nihad Uk i Haris Mujanović.
19.07.2017.
Finansijska podrška Udruženju gluhih KS i Udruženju STELEKS
U Općini Centar upriličeno je uručenje zaključaka kojima se iz općinskog budžeta odobrava izdvajanje iznosa od po 1.000 KM za sufinansiranje aktivnosti koje provodi Udruženje gluhih Kantona Sarajevo te Udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu „STELEKS“.
19.07.2017.
Sutra potpisivanje ugovora sa sportskim organizacijama
U četvrtak, 20. jula 2017. godine u 11 sati u Općini Centar Sarajevo (sala 205/II) bit će upriličeno potpisivanje ugovora sa predstavnicima sportskih organizacija čiji projekti će dobiti finansijsku podršku ove lokalne zajednice. U ovogodišnjem općinskom budžetu za tu namjenu je obezbijeđeno 80.000 KM.
19.07.2017.
Javni poziv za dostavu projekata za mlade
Vodeći brigu o potrebama mladih, Općina Centar svake godine iz budžeta izdvaja i sredstva za podršku projektima omladinskih organizacija. Shodno tome raspisan je javni poziv za finansiranje/sufinansiranje projekata za mlade sredstvima općinskog budžeta za 2017. godinu.
18.07.2017.
(FOTO) Projekat „Fitness ljeto“ okuplja sve više učesnika
Fitness ljeto na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“, projekat koji realizuje Udruženje građana „Klub sporta Fit & Fun LN1“ uz finansijsku podršku Općine Centar, privlači sve veći broj zaljubljenika sporta i zdravih stilova života svih starosnih kategorija koji tri puta sedmično uživaju u dobroj zabavi, ali i izuzetno ozbiljnim treninzima.
18.07.2017.
(FOTO) Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Aleksandra Puškina
U dosadašnjem toku radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Aleksandra Puškina (Mjesna zajednica „Pionirska dolina-Nahorevo), radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka, koja je angažovana za obavljanje zemljanih radova, su od planirane trase duge 500 metara uspjeli završiti 180 metara iskopa.
18.07.2017.
(FOTO) Disciplinskom centru za maloljetnike donirano 5.000 maraka
Već nekoliko godina zaredom Općina Centar pomaže rad Kantonalne javne ustanove „Disciplinski centar za maloljetnike“. Nastavljajući praksu finansijske pomoći ovoj ustanovi koja zbrinjava maloljetnike upućene od strane nadležnog suda, Općina Centar je iz budžeta za 2017. godinu izdvojila 5.000 maraka.
18.07.2017.
Predavanje za volontere o informacionom sistemu Općine
U okviru programa stručnog usavršavanja uposlenika Općine Centar, Služba za informatiku organizovala je za novoprimljene volontere koji rade u općinskim službama predavanje o informacionom sistemu Općine Centar.
17.07.2017.
(FOTO) Okončani radovi na sanaciji klizišta u Stolačkoj ulici
Tokom proteklog perioda radnici firme „Grakop“ iz Kiseljaka, odabrani putem javnog poziva kao najpovoljniji izvođač radova, okončali su radove na sanaciji klizišta u Ulici Stolačka između brojeva 19, 21, 32 i 40, kao i u Ulici Soukbunar 14, koja graniči sa Stolačkom ulicom.