Vijesti

07.08.2017.
(FOTO) Uskoro završetak projekta na uklanjanju arhitektonskih barijera za lakše kretanje osoba sa invaliditetom
Uz finansijsku podršku Općine Centar započeo je projekat postavljanja položenih ivičnjaka na 23 pješačka prelaza s ciljem olakšanja svakodnevne komunikacije osobama sa invaliditetom.
04.08.2017.
(FOTO) Sanacija spomen obilježja na području općine Centar
Na osnovu ugovora kojeg je u ime Općine Centar Sarajevo potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić sa izvršnim direktorom firme „Sela“ d.o.o. Emirom Tutićem, uskoro počinju radovi na sanaciji spomen-obilježja na području Općine Centar.
04.08.2017.
U ponedjeljak početak gasifikacije Kromolja
U ponedjeljak, 7. augusta 2017. godine u 11 sati na Kromolju u Ulici Gornji Kromolj do broja 124 počinju radovi na izgradnji dijela distributivne gasne mreže u naseljima Kromolj, Slatina i Poljine – II faza.
04.08.2017.
(FOTO) Humanitarna akcija za socijalno ugrožene porodice
Općina Centar Sarajevo godinama brigu o socijalno ugroženim kategorijama stanovništva stavlja među najprioritetnije aktivnosti.
03.08.2017.
(FOTO) Završeni radovi na rekonstrukciji trga ispred Narodnog pozorišta
Na veliko oduševljenje naših sugrađana završeni su radovi na popločavanju i uređenju trga Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu. Općina Centar Sarajevo finansirala je rekonstrukciju trga, a vrijednost projekta iznosi 1.141.802 maraka. Radovi su započeli 24. maja ove godine, a uložen je ogroman napor investitora i izvođača radova kako bi sav posao bio završen prije ugovorom predviđenog roka.
03.08.2017.
Ove godine 70 penzionera dobilo pomoć Općine Centar za nabavku lijekova
Općina Centar Sarajevo godinama u kontinuitetu izdvaja finansijska sredstva za pomoć osobama treće životne dobi, a posebno onima koji nisu u mogućnosti sa njihovim minimalnim penzijama nabaviti osnovne životne potrepštine, među kojima su svakako i lijekovi.
03.08.2017.
(FOTO) Obilježen Dan sjećanja na genocid nad Romima u Drugom svjetskom ratu
U prostorijama Centra za mlade na Gorici u srijedu 2. augusta 2017. godine održano je prvo bosanskohercegovačko obilježavanje Porajmosa – dana sjećanja na genocid nad Romima u Drugom svjetskom ratu. Na ovaj način Bosna i Hercegovina se pridružila evropskoj mreži naroda koji obilježavaju ovaj datum.
03.08.2017.
Na Gorici održana ljetna radionica kaligrafije i ebru slikarstva
Ljetna radionica kaligrafije i ebru slikarstva prvi put ove godine pokrenuta je u Centru za mlade na Gorici. Ove dvije umjetnosti nisu rasprostranjene na našim područjima, tako da je ovo bila idealna prilika da voditelji projekta mr. Meliha Trako i prof. Alen Glušac prenesu svoje znanje novim mladim generacijama.
02.08.2017.
(FOTO) Preko 500 penzionera uživalo na jednodnevnom izletu u Ajdinovićima
Na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića preko 500 penzionera sa područja ove lokalne zajednice boravilo je jučer na jednodnevnom izletu u sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići koji se nalazi na području opštine Olovo.
02.08.2017.
Civilna zaštita Općine Centar upozorava na povećanu opasnost od požara
S obzirom da su u proteklom periodu zabilježene izuzetno visoke temperature bez padavina, Općinski štab civilne zaštite Centar Sarajevo ponovo apelira na građane da ne pale vatru na izletištima, u baštama i drugim otvorenim prostorima u blizini šumskog rastinja zbog opasnosti od požara.
02.08.2017.
Drugi upisni rok za prvačiće
Upis u prvi razred redovne osnovne škole obavlja se u aprilu i augustu mjesecu na osnovu spiskova školskih obveznika koje školama dostavlja nadležni organ općine na čijem se teritoriju nalazi škola.
01.08.2017.
(FOTO) Danas počela izgradnja škole na Šipu
U Općini Centar Sarajevo u utorak, 1. augusta 2017. godine općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i direktor firme Unigradnja d.d. Sarajevo Mustafa Duraković potpisali su Okvirni sporazum za izvođenje radova izgradnje prve faze objekta osnovne škole na Šipu.
01.08.2017.
U srijedu 2. augusta završetak radova na rekonstrukciji trga ispred Narodnog pozorišta
Općina Centar Sarajevo finansirala je rekonstrukciju trga ispred Narodnog pozorišta. Radovi su započeli 24. maja ove godine, a uložen je ogroman napor investitora i izvođača radova kako bi sav posao bio završen prije ugovorom predviđenog roka.
01.08.2017.
Duže radno vrijeme ugostiteljskih objekata u vrijeme SFF
Odlukom o radnom vremenu u određenim djelatnostima na području općine Centar Sarajevo propisano je, između ostalog, da je radno vrijeme ugostiteljskih objekata (uključujući ljetne bašte ispred ugostiteljskih objekata, kao i slobodnostojeće otvorene bašte) do 24 sata. Ovom odlukom je također propisano da ugostiteljski objekti mogu, izuzetno, raditi i nakon 24 sata, kao što je to u vrijeme trajanja određenih manifestacija.
01.08.2017.
(FOTO) Donirana finansijska sredstva humanitarnim organizacijama
Općina Centar Sarajevo i ove godine iz svog budžeta izdvojila je značajna finansijska sredstva za pomoć organizacijama koje se bave humanitarnim radom.
31.07.2017.
(FOTO) Općini Ilijaš donirano 15 hiljada KM za opremanje jedinica civilne zaštite
Dugogodišnja praksa Općine Centar Sarajevo je da pomaže drugim općinama na području cijele Bosne i Hercegovine u zaštiti i spašavanju od prirodnih i drugih nesreća. Posljednji u nizu takvih primjera je i donacija Općini Ilijaš u iznosu od 15.000 maraka za nabavku terenskog vozila za potrebe Službe civilne zaštite.
31.07.2017.
Sutra počinje izgradnja škole na Šipu
U utorak, 1. augusta 2017. godine u 11.30 sati u Ulici branilaca Šipa predstavnici Općine Centar Sarajevo i Kantona Sarajevo zajednički će ozvaničiti početak izgradnje objekta osnovne škole u naselju Šip.
31.07.2017.
Odata počast tragično stradalim sugrađanima u Jukićevoj ulici
U organizaciji Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992–1995. obilježena je 25. godišnjica stradanja pet naših sugrađana, od kojih dvoje djece, koji su poginuli u Jukićevoj ulici kod broja 69 od agresorske granate.
28.07.2017.
(FOTO) Održana 14. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Općinsko vijeće Centar Sarajevo održalo je 27. jula 2017. godine 14. redovnu sjednicu. Zasjedanje je vodila Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća.
28.07.2017.
(FOTO) Općina Centar pomaže sanaciju šteta od požara u Ulici Pruščakova
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je u četvrtak, 27. jula 2017. godine zajedno sa saradnicima obišao stanare zgrade u Ulici Pruščakova 5 kojima su stradali stanovi zbog požara koji je izbio u januaru mjesecu na navedenoj adresi.