SASTANAK NAČELNIKA SA STANARIMA IZ ULICE KOSTE HERMANA

Uređenje zelene površine i dvorišta u ulici Koste Hermana

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić se odazvao pozivu stanara iz ulice Koste Hermana 7 i 9 na Marijin Dvoru koji su tražili sastanak sa vodećim čovjekom centralne gradske općine.

Na načelnikovu inicijativu sastanak je održan jučer na ovoj adresi kojom prilikom su stanari izložili probleme za čije rješavanje im je potrebna pomoć Općine Centar.

 

Kako su u istom spojenom nizu ovih stambenih objekata smještene i prostorije vrtića „Lane“ na broju 3, načelnik je izrazio posebno interesovanje za rješavanje iznesenih problema. Naime, u pitanju je dvorište oko ovih stambenih objekata koje je ruinirano i sa makadamskom podlogom gdje se u kišnom periodu stvaraju velike lokve koje otežavaju djeci dolazak do vrtića i stanarima do njihovih zgrada, dok je ljeti u vrijeme vrućina velika prašina. Također u ovom dvorištu koje ima zelene površine dragocjene za ovaj dio grada postoji problem sa nelegalnim parkiranjem automobila uposlenika firmi i institucija koje se nalaze u neposrednoj blizini.

 

-Moj dolazak na ovaj sastanak govori da zastupam stav da se sa građanima mora razgovarati na terenu gdje se najbolje može sagledati situacija i riješiti problemi. Ovaj i sve druge probleme možemo rješavati samo zajedničkim snagama. Poznato vam je da je ova graditeljska cjelina u ulici Koste Hermana pod zaštitom Kantonalnog zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo, što usložnjava proceduru. Ovako lijepu malu zelenu oazu treba zaštititi od daljnjeg propadanja tako da ćemo pokušati postaviti izdignute ivičnjake kako bismo zaštitili zelene površine od nelegalnog parkiranja motornih vozila, a zelenilo ćemo hortikulturno urediti. Također ćemo u saradnji sa pomenutim zavodom pokušati urediti tačnije asfaltirati dvorište oko ovih objekata čime ćemo dobiti uređen prostor, posebno zbog naše djece koja svaki dan dolaze u vrtić „Lane“ i koja će imati bolji prostor za igru od sadašnjeg, objasnio je načelnik Ajnadžić.

 

Sastanku stanara pomenute ulice i predstavnika Općine Centar također su prisustvovali Mustafa Resić, savjetnik općinskog načelnika za investicije te Samir Šehović i Đenita Bogunić-Kešelj iz Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar.   

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti