I narednih dana bogati programi za Dane Općine Centar

U sklopu Dana Općine Centar, koji se obilježavaju od 2. do 9. maja, osim već održanih planirane su i sljedeće manifestacije:

U subotu, 4. maja 2019. godine u 20 sati u Domu mladih na Skenderiji je koncert za mlade ''Poruka u boci'' posvećen muzici popularnog Stinga. Na sceni Centra kulture i mladih Općine Centar (Jelića 1) istog dana u 19,30 sati je predstava ''Ih, kako bih te ja'' povodom 40 godina glumačke karijere Jasne Ornele Beri.

 

U nedjelju, 5. maja, također u Centru kulture i mladih u 12 sati je predstava ''Mali princ'' u okviru Festivala dječije umjetnosti. Naši sugrađani će imati priliku u nedjeljuod 12 do 16 sati pogledati oldtajmere koji će biti izloženi na platou ispred BBI Centra u okviru 17. međunarodnog susreta oldtajmera.

 

U ponedjeljak, 6. maja u 13 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) će u povodu Dana Općine Centar biti uručene simbolične novčane donacije boračkim porodicama.

 

Istog dana u Domu mladih na Skenderiji kao i na platou ispred Doma mladih od 13,30 sati je manifestacija Festival osnovnih škola Općine Centar. U sali Doma mladih će biti upriličen kulturno-umjetnički program, a na platou će biti održane art i inkluzivne radionice, izložbe rukotvorina i radova iz domena tehničke kulture, prezentacije...

 

Na Trgu djece Sarajeva - platou ispred BBI Centra u ponedjeljak od 9 sati će biti otvoren Sajam ljekobilja, pčelarstva i ekologije koji će trajati do 9. maja, uz savjetovanje posjetilaca, prodajnu izložbu i degustaciju čajeva. Uz to će na platou ispred BBI Centra biti upriličena izložba likovnih radova učenika osnovnih škola sa Centra pod nazivom ''Moja Općina Centar'', kao i prezentacija projekata učenika osnovnih škola pod motom ''Multikulturna Općina Centar''.

 

Također. u ponedjeljak u 12 sati na sceni Centra kulture i mladih u Jelićevoj 1 je predstava ''Najbogatiji vrabac na svijetu'' u okviru Festivala dječije umjetnosti.

 

Ulaz za sve programe je besplatan.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti