Vijesti

10.07.2017.
(FOTO) Unapređenje saradnje Općine Centar i Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica
Tokom posjete Općini Centar Edin Ramić, ministar Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica je sa načelnikom Općine dr. Nedžadom Ajnadžićem razgovarao o zajedničkim projektima koje ova dva nivoa vlasti mogu zajednički realizovati.
10.07.2017.
(FOTO) Općina Centar nastavlja finansijsku podršku projektima Fonda memorijala
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je v.d. direktora Fonda Kantona Sarajevo za zaštitu i održavanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen-obilježja žrtava genocida (Fond memorijala) Suada Zijadića.
10.07.2017.
(FOTO) Načelnik Ajnadžić ugostio karatistkinju Eminu Sipović
Općina Centar Sarajevo nastavila je dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju državu Bosnu i Hercegovinu u svijetu.
08.07.2017.
(FOTO) Načelnik Ajnadžić otvorio obnovljeno košarkaško igralište u krugu OŠ „Isak Samokovlija“
U krugu Osnovne škole „Isak Samokovlija“, a u okviru projekta pod nazivom „Jesi li za basket“, kojeg realizira istoimeno Udruženje u saradnji sa Općinom Centar, u subotu 8. jula 2017. godine otvoren je prvi obnovljeni košarkaški teren.
07.07.2017.
(FOTO) U Centru počinje realizacija projekta utopljavanja zgrada kolektivnog stanovanja
Na platou ispred zgrade na Bulevaru Franca Lehara 13, u petak 7. jula 2017. godine, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je sa predstavnicima upravitelja šest stambenih zgrada potpisao ugovore za početak projekta postavljanja termo fasada na objekte kolektivnog stanovanja.
07.07.2017.
(FOTO) Općina Centar provodi projekt borbe protiv korupcije
Kako je to ranije najavljeno, u provedbi projekta borbe protiv korupcije, u Općini Centar Sarajevo kod info punkta i ulaza u šalter salu Matičnog ureda postavljeni su sandučići sa natpisom ''Prijavi korupciju'' gdje građani kao korisnici usluga, ali i općinski uposlenici mogu prijaviti korupciju i ostale nepravilnosti, pri čemu je zagarantovana anonimnost prijavitelja eventualnog koruptivnog ponašanja uposlenika ove lokalne zajednice.
07.07.2017.
(FOTO) Općina Centar izdvojila 40.000 KM školi „Alija Nametak“ za sanaciju kotlovnice
Iako osnovno obrazovanje još nije u njenoj nadležnosti, Općina Centar Sarajevo godinama izdvaja značajna sredstva iz svog budžeta za tu veoma važnu društvenu oblast, a posebno za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uvjeta rada i opremanje školskih objekata na području ove lokalne zajednice.
07.07.2017.
Sutra otvaranje obnovljenog košarkaškog terena u OŠ „Isak Samokovlija“
Udruženje " Jesi li za basket?" u saradnji sa Općinom Centar provodi aktivnosti na obnovi košarkaških terena i povratku djece na iste, kao i programe za zdravo odrastanje. Tim povodom u proteklom periodu odigrana je humanitarno revijalna utakmica i održana donatorska večera.
07.07.2017.
U ponedjeljak sjednica Općinskog vijeća Centar
U ponedjeljak, 10. jula 2017. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) bit će održana 13. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo.
07.07.2017.
Ovog vikenda akcija prikupljanja kabastog otpada na području Centra
Kantonalno javno komunalno preduzeće „Rad“ ovog vikenda, 8. i 9. jula 2017. godine, na području općine Centar organizuje akciju prikupljanja i odvoza kabastog otpada.
06.07.2017.
(FOTO) Potpisan sporazum za početak realizacije rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Panjinoj kuli
U prostorijama Općine Centar u četvrtak 6. jula 2017. godine organizovano je potpisivanje sporazuma za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Panjina kula (I faza).
06.07.2017.
(FOTO/VIDEO) Načelnik Ajnadžić i predsjedavajuća Karačić podržali projekat „Fitness ljeto 2017“
Kako je javnost upoznata, početkom ove sedmice počela je realizacija projekta „Fitness ljeto 2017“, gdje veliki broj zaljubljenika sporta i zdravog načina života svih starosnih kategorija, na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“ vježbaju tri puta sedmično.
06.07.2017.
(FOTO-VIDEO) Općina Centar i Evropski pokret u BiH potpisali Memorandum o razumijevanju
U četvrtak 6. jula 2017. godine, predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo i načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić potpisali su Memorandum o suradnji i razumijevanju. Ovim činom Općina Centar Sarajevo postala je jedna od lokalnih zajednica sa kojom je Evropski pokret u BiH potpisao i započeo „evropsko partnerstvo“ u okviru procesa EU integracija Bosne i Hercegovine.
06.07.2017.
Potpisan ugovor o zakupu poslovnih prostorija sa HKD „Napredak“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je sa predsjednikom Hrvatskog kulturnog društva Napredak Franjom Topićem ugovore o zakupu poslovnih prostorija u Ulici Maršala Tita 56.
06.07.2017.
Potpisivanje ugovora sa upraviteljima o sufinansiranju utopljavanja zgrada
U petak, 7. jula 2017. godine u 10 sati ispred zgrade na Bulevaru Franca Lehara 13 načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će potpisati ugovore sa predstavnicima upravitelja šest stambenih zgrada za koje će Općina Centar sufinansirati postavljanje termo fasada.
06.07.2017.
Obnova Centra za podršku osobama sa poteškoćama u razvoju
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa svojim saradnicima, obišao je prostorije gdje su u toku radovi, a u kojima će biti smješten Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju, u Ulici Valtera Perića 3.
05.07.2017.
Općina Centar će za objekat OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ ponuditi zamjensko zemljište Savezu izviđača KS
Općinski sud u Sarajevu je zakazao 16. augusta ove godine deložaciju Osnovne škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ iz objekta u Ulici Mehmed-paše Sokolovića 2 kojeg potražuje Savez izviđača FBiH.
05.07.2017.
Građani uputili urgenciju za rješavanje pitanja obnove obdaništa „Razigrani dani“
Nakon višegodišnjih bezuspješnih pokušaja općinske administracije, Općinskog vijeća Centar i građana sa područja Mjesne zajednice „Koševo II“ da iznađu rješenje za problem obnove objekta potpuno devastiranog obdaništa „Razigrani dani“ u Ulici Patriotske lige kod broja 46, stanovnici pomenutog područja uputili su urgenciju za rješavanje ovog problema predsjedavajućoj Skupštine KS Ani Babić i njenim zamjenicima, predstavnicima klubova Skupštine KS, premijeru Elmedinu Konakoviću, te resornom ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade na čelu sa ministrom Elvirom Kazazovićem.
05.07.2017.
(FOTO) Radovi na trgu Susan Sontag se odvijaju planiranom dinamikom
Početak radova na rekonstrukciji Pozorišnog trga „Susan Sontag“ ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu dočekan je sa velikim oduševljenjem naših sugrađana.
05.07.2017.
Općina Centar i Evropski pokret u BiH potpisuju Memorandum o razumijevanju
U četvrtak 06.07.2017. godine, u 10 sati u Hotelu „Holiday“ – Sarajevo, predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo i načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić će potpisati Memorandum o suradnji i razumijevanju.