Vijesti

14.08.2017.
Penzioneri oduševljeni organizovanim izletom u Ajdinoviće
Zahvaljujući inicijativi načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića u ovoj lokalnoj zajednici ustanovljen je Dan penzionera. Pored toga, organizovan je i izlet za preko 500 penzionera koji su prije nekoliko dana uživali u Ajdinovićima.
14.08.2017.
U ponedjeljak 21. augusta počinje „Fis gol“
U organizaciji Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju, a čiji je osnivač Općina Centar, 21. augusta započet će nogometni turnir pod nazivom „Fis gol“.
11.08.2017.
Pojačan inspekcijski nadzor van radnog vremena i u dane vikenda
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić donio je odluku prema kojoj je u narednom periodu predviđen pojačan inspekcijski nadzor na terenu.
11.08.2017.
(FOTO) Radovi na uređenju Merhemića trga se odvijaju planiranom dinamikom
Na veliko oduševljenja naših sugrađana, a naročito stanovnika Ciglana, radovi na platou Merhemića trga koji su započeli 1. juna tekuće godine, odvijaju se prema predviđenim rokovima.
11.08.2017.
Pomoć za nabavku ortopedskih pomagala i prilagođavanje stambenih objekata za osobe sa invaliditetom
U okviru kontinuirane brige o osobama sa umanjenim tjelesnim sposobnostima, Općina Centar Sarajevo dugi niz godina izdvaja finansijska sredstva iz svog budžeta za pomoć invalidnim licima koja žive na području središnje sarajevske općine.
11.08.2017.
Pri kraju radovi na izgradnji stepeništa u ulici Hrastovi na Centru
Na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda u Centru, koji su potpisali načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Sela“ Sead Tutić, radnici ove firme privode kraju radove na izgradnji novog stepeništa u ulici Hrastovi između brojeva 2 i 6.
10.08.2017.
„Sunčana jedra“ na Ferhadiji oduševila stanovnike Sarajeva i goste grada
Općina Centar Sarajevo i firma „Samas“ pokrenuli su zajednički projekat postavljanja „sunčanih jedara“ tokom ljetnih mjeseci u ulicama u užem gradskom jezgru.
10.08.2017.
Poljoprivrednicima će biti dodijeljeno još dvanaest plastenika
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, poduzima niz koraka u cilju stvaranja povoljnog poslovnog ambijenta i uslova za zapošljavanje, naročito pripadnika boračke i izbjegličke populacije.
10.08.2017.
U toku radovi u Ulici Hakije Kulenovića
Krajem prošlog mjeseca radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka, na osnovu potpisanog ugovora za izvođenje radova sa Općinom Centar, započeli su sanaciju oštećenog asfalta kao i pješačke staze u ulici Hakije Kulenovića, od spoja sa ulicom Jukićeva do spoja sa ulicom Dajanli Ibrahim – bega.
10.08.2017.
Info štand Općine Centar na Summer marketu
Na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra od 1. augusta 2017. godine, postavljen je Sarajevo Summer Market, promotivno – prodajni sajam autentičnih domaćih proizvoda, koji traje sve do kraja mjeseca.
09.08.2017.
(FOTO) Započeli radovi u Ulici Nusreta Šišića Dede
Tokom proteklog perioda radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka započeli su sanaciju Ulice Nusreta Šišića Dede od spoja sa Ulicom Braće Begić do spoja sa Ulicom Maria Mikulića (Mjesna zajednica „Koševsko Brdo“). Finansijer je Općina Centar koja je za ovaj projekat u svom budžetu obezbijedila oko 116.000 KM, dok je za nadzor zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.
09.08.2017.
Pranje ulica se vrši tehničkom vodom
U saradnji sa KJKP Rad Općina Centar je organizovala čišćenje i uređenje ulica.
09.08.2017.
Duže radno vrijeme ugostiteljskih objekata u vrijeme SFF
Odlukom o radnom vremenu u određenim djelatnostima na području općine Centar Sarajevo propisano je, između ostalog, da je radno vrijeme ugostiteljskih objekata (uključujući ljetne bašte ispred ugostiteljskih objekata, kao i slobodnostojeće otvorene bašte) do 24 sata. Ovom odlukom je također propisano da ugostiteljski objekti mogu, izuzetno, raditi i nakon 24 sata, kao što je to u vrijeme trajanja određenih manifestacija.
09.08.2017.
Uskoro počinje sanacija javnih skloništa u Centru
Služba civilne zaštite Općine Centar planira u 2017. godini završiti sanaciju javnih skloništa na području središnje sarajevske općine.
08.08.2017.
Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti 5.000 maraka za opremanje učionica
Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja iz budžeta izdvaja finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području, iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem.
08.08.2017.
(FOTO) Općina Centar gradi spomen obilježje stradalim i ranjenim civilima
Za vijeme agresije na našu domovinu u Sarajevu je ranjeno i poginulo na desetine hiljada civila. Općina Centar Sarajevo pokrenula je projekat izgradnje centralnog spomen obilježja stradalim i ranjenim civilima tokom rata.
08.08.2017.
(FOTO) Novouređeno „Ciciban“ igralište u Ulici Patriotske lige
U nastojanjima da našim najmlađim sugrađanima obezbijedi odgovarajući, pristupačan, ali i siguran prostor za igru i zabavu, na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića u proteklom periodu radnici komunalnog preduzeća „Park“ okončali su radove na uređenju dječjeg igrališta „Ciciban“ u Ulici Patriotske lige 40 (Mjesna zajednica „Breka-Koševo II“).
07.08.2017.
(FOTO) Ajnadžić ozvaničio početak druge faze projekta gasifikacije naselja Kromolj, Slatina i Poljine
U naselju Kromolj, u ponedjeljak 7. augusta 2017. godine, u prisustvu predstavnika izvršne i predstavničke vlasti Općine Centar, Sarajevogasa, te mnogobrojnih građana ozvaničen je početak druge faze projekta gasifikacije naselja Kromolj, Slatina i Poljine. Podsjećamo da je u prošloj godini okončana realizacija prve faze projekta kada je položeno oko 1.500 metara distributivnog cjevovoda za naselje Kromolj.
07.08.2017.
(FOTO) Delegacija Općine Centar posjetila župni ured sv. Josipa
Općina Centar već dugi niz godina njeguje tradiciju pružanja finansijske podrške vjerskim zajednicama u Bosni i Hercegovini za obnovu, sanaciju, rekonstrukciju i izgradnju vjerskih objekata, te realizaciju programskih aktivnosti i obilježavanje praznika.
07.08.2017.
(FOTO) Velika sala u Općini Centar biće obnovljena do septembra
Nakon što je u februaru 2014. godine zapaljena zgrada Općine Centar, znatna oštećenja pretrpila je i sala Općinskog vijeća.