Povodom obilježavanja Dana Općine Centar položeno cvijeće na spomen-obilježja

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar, delegacije Općine i boračkih udruženja, su u četvrtak 2. maja 2019. godine obišli spomen-obilježja, položili cvijeće i odali počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama tokom proteklog rata.

Kako je planirano programom obilježavanja Dana Općine Centar, nakon okupljanja ispred zgrade Općine Centar delegacije su položile cvijeće na šehidskom mezarju Kovači. Potom je položeno cvijeće i na mezaru rahmetli Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva BiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH, a zatim kod Vječne vatre, na spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995, u haremu Alipašine džamije, na spomen ploči poginulim pripadnicima Specijalne jedinice Odreda „Zagreb“, spomen-obilježju Suade i Olge, kao i spomen-obilježju kod mosta na Skenderiji.

U delegaciji Općine Centar su bili načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić i njen zamjenik Mustafa Mulić, savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić, te vijećnici Dževad Topić, Abid Jusić, Samir Fazlić i Hamdija Hasanović.

Načelnik Ajnadžić je podsjetio da su na današnji dan ratne 1992. godine herojski odbranjene zgrade Predsjedništva i Općine, a time i Sarajevo i Bosna i Hercegovina.

-Istina i sjećanje se moraju sačuvati od zaborava, jer ljudi su često skloni zaboravljanju. Danas smo zvanično započeli obilježavanje Dana Općine Centar, a u periodu od 2. do 9. maja za naše sugrađane smo pripremili bogat kulturno-zabavni program. U ime Općinskog vijeća, općinske administracije i svoje lično ime svim sugrađanima iskreno od srca čestitam 2. maj. Obećavam da ćemo vjerno služiti njihovim idejama i da ćemo razvijati Općinu Centar i učiniti sve da ubrzamo Evropski put, kako Općine Centar, tako i države BiH, istakao je Ajnadžić.

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar u prostorijama Mjesne zajednice „Marijin dvor“ upriličena je i izložba fotografija.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti