U CENTRU ZA ZDRAVO STARENJE

Sastanak sa predstavnicima nevladinih organizacija

Na osnovu Javnog poziva organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata koji će biti finansirani/sufinansirani iz budžeta Općine Centar u 2019. godini, u prostorijama Centra za zdravo starenje (Maršala Tita 12) održan je sastanak sa predstavnicima zainteresiranih nevladinih organizacija.

Općina Centar je pozvala sve organizacije civilnog društva (OCD)/nevladine organizacije (NVO) da dostave prijedloge projekata koji su u skladu sa razvojnim ciljevima Općine Centar Sarajevo iz oblasti obrazovanja, kulture, zaštite okoliša, socijalne politike, zdravstva i sporta.

 

Na sastanku održanom 25. aprila 2019. godine kojeg je vodila Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, zdravstvenu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar, potencijalni aplikanti su detaljnije upoznati sa pozivom, načinom prijavljivanja, kriterijima i imali su mogućnost postaviti pitanja vezano za Javni poziv. Također, pitanja u vezi sa Javnim pozivom se mogu slati do 30. aprila 2019. godine putem e-maila ismeta.demir@centar.ba.

 

Iznosi sredstava za odobrene projekte će biti od 10.000 KM do 20.000 KM. Dužina trajanja realizacije svakog projekta može biti minimalno pet mjeseci, a izabrani projekti treba da budu provedeni do kraja ove godine.

 

Rok za predaju aplikacija je 6. maj 2019. godine, dok će rezultati biti objavljeni na web stranici Općine Centar (www.centar.ba), kao i na oglasnoj ploči Općine.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti