Vijesti

17.10.2020.
Danas započeli pripremni radovi na izgradnji spomen-obilježja „Lasta“
U subotu, 17. oktobra 2020. godine radnici građevinske firme „Sela“ započeli su pripremne radove na formiranju gradilišta za izgradnju spomen-obilježja „Lasta“ u Spomen parku Odred Lasta koji se nalazi na uglu ulica Patriotske lige i Bolnička, kod Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu gdje je nekada bilo sjedište ove slavne jedinice.
17.10.2020.
Revijalnom utakmicom mališani sa Džananom Musom otvorili novo igralište u Pionirske dolini
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u subotu, 17. oktobra 2020. godine zajedno sa saradnicima, predsjedavajućom Općinskog vijeća Karolinom Karačić i vijećnicima ozvaničo završetak radova na izgradnji sportskih igrališta na spoju ulica Nahorevska i Midhata Karića Mitketa.
16.10.2020.
Otvoreno pismo načelnika Ajnadžića predsjedniku NS Predragu Kojoviću
Posljednja stipendija je isplaćena na žiro račun 4. septembra
Gostujući u emisiji „Polis“ 15. oktobra 2020. godine na Televiziji Kantona Sarajevo Predrag Kojović je iznio neistine, u kojima sam direktno prozvan zajedno sa institucijom na čijem sam čelu. Zbog istinitog informisanja javnosti, ali i zaštite integriteta državnih službenika i namještenika Općine Centar, upućujem otvoreno pismo predsjedniku Naše stranke:
16.10.2020.
Sutra započinju pripremni radovi na izgradnji spomen-obilježja „Lasta“
U subotu, 17. oktobra 2020. godine radnici građevinske firme „Sela“ započinju pripremne radove na formiranju gradilišta za izgradnju spomen-obilježja „Lasta“ u Spomen parku Odred Lasta koji se nalazi na uglu ulica Patriotske lige i Bolnička, kod Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu gdje je nekada bilo sjedište ove slavne jedinice.
16.10.2020.
Uskoro otvaranje Centra za mlade i Centra za zdravo starenje u naselju Breka
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u četvrtak, 15. oktobra 2020. godine zajedno sa saradnicima i vijećnicima Ahmedom Gerinom i Velijom Katicom obišao naselje Breka gdje su u toku radovi na sanaciji poslovnih prostorija u Ulici Ismeta Mujezinovića 18.
16.10.2020.
Od sutra stanovnicima Pionirske na raspolaganju dva nova igrališta
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će u subotu, 17. oktobra 2020. godine u 12 sati zajedno sa saradnicima ozvaničiti završetak radova na izgradnji sportskih igrališta na spoju ulica Nahorevska i Midhata Karića Mitketa.
16.10.2020.
Javni poziv za učešće u Programu podrške pokretanju poduzetničkih ideja u oblastima ICT i kreativnih industrija
Lokalno partnerstvo za razvoj poduzetništva Centar Sarajevo poziva sve zainteresovane mlade osobe sa prijavljenim mjestom boravka u Kantonu Sarajevo, u dobi od 18 do 35 godina, a koje planiraju registrovati biznis da se prijave za učešće u Programu podrške pokretanju poduzetničkih ideja u oblastima ICT i kreativnih industrija.
16.10.2020.
Sindikat Općine zahtijeva da se državni službenici i namještenici zaštite od političkih pritisaka
U ime Sindikalne organizacije državnih službenika i namještenika Općine Centar Sarajevo upućujemo otvoreno pismo u kojem, s obzirom na početak izborne kampanje, apeliramo na sve političke subjekte da prestanu sa vršenjem pritiska na uposlenike i zloupotrebama procesa u Općini Centar Sarajevo, a radi ostvarivanja političkih ciljeva.
15.10.2020.
Općina će finansijski podržati Olipmijski muzej u Sarajevu i galeriju „Preporod“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je u četvrtak, 15. oktobra 2020. godine direktora Olimpijskog muzeja u Sarajevu Edina Numankadića i istaknutu bh. umjetnicu Mirsadu Baljić.
15.10.2020.
Održana 57. sjednica Općinskog vijeća Centar
U srijedu, 14. oktobra 2020. godine održana je 57. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar. Zasjedanje je vodila predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić.
15.10.2020.
Danas isplata jednokratne novčane pomoći za 55 porodilja iz Centra
Nakon što je Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti okončala predviđene zakonske procedure prikupljanja i obrade pristiglih zahtjeva za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći porodiljama, u toku dana će Služba za finansije Općine Centar početi sa uplatom ovih pomoći na bankovne račune za 55 porodilja iz Centra.
14.10.2020.
Sutra u Foto galeriji Jelićeva otvorenje izložbe „Pejzaži BiH kroz minijaturu“
U četvrtak, 15. oktobra 2020. godine u 20 sati u Foto galeriji Jelićeva bit će upriličeno otvaranje izložbe „Pejzaži BiH kroz minijaturu“ samostalne bh. umjetnice Mersihe Merdžanović,
14.10.2020.
Privode se kraju radovi na izgradnji novog igrališta na Kromolju
Uposlenici Centra za sport i rekreaciju, Javne ustanove čiji je osnivač i glavni finansijer Općina Centar, intenzivno rade na izgradnji novog „ciciban“ igrališta na Kromolju, u Ulici Armije RBiH kod broja 13.
14.10.2020.
Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju
Kako je to višegodišnja praksa Općine Centar, i ove godine su u budžetu obezbijeđena finansijska sredstva sa ciljem podrške redovnom školovanju romske djece.
13.10.2020.
U subotu predstava „Prah“ u Centru kulture i mladih Općine Centar
Nakon rekordne posjećenosti i zainteresovanosti za predstavu „Prah“, dramu mađarskog autora Györgya Spiróa u režiji Miralema Zupčevića, JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo organizuje još jednu izvedbu za svu znatiželjnu publiku.
13.10.2020.
Rješavanje stambenog pitanja za pripadnike boračke populacije
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je sa direktorom Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova Mirzom Emirhafizovićem protokol kojim se iz budžeta ove lokalne zajednice izdvaja 30.000 maraka Fondu, a u svrhu rješavanja stambenog pitanja za članove porodica šehida, poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobiliziranih boraca i prognanih osoba.
13.10.2020.
Za rekonstrukciju dotrajale stolarije u OŠ „Safvet-beg Bašagić“ Općina izdvojila 10.000 maraka
Općina Centar Sarajevo jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja dugi niz godina iz svog budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada u predškolskim i školskim ustanovama koje se nalaze na njenom području, iako još uvijek nema direktnu nadležnost kad je u pitanju ova veoma važna društvena oblast
12.10.2020.
Uskoro počinju sa radom nova ambulanta i apoteka u Pionirskoj dolini
U ponedjeljak, 12. oktobra 2020. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić izvršio je primopredaju prostorija, odnosno ključeva novoopremljene ambulante u Pionirskoj dolini u Ulici Nahorevska 103 direktorici Doma zdravlja Vrazova Ameli Kečo.
12.10.2020.
U srijedu 57. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Redovna 57. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u srijedu, 14. oktobra 2020. godine u 10 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
12.10.2020.
OPĆINA IZDVOJILA 10.000 KM
Nastavak finansijske podrške održavanju sportskih sadržaja u KSC Skenderija
U Općini Centar je upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava koje ova lokalna zajednica izdvaja za potrebe programskih projekata od značaja za Općinu, a koji se realizuju u prostorijama Kulturno sportskog centra Skenderija.