Općina Centar dodijelila motorno vozilo Udruženju „Radio mreža za opasnost u FBiH“

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, koji je ujedno i komandant Općinskog štaba civilne zaštite, zajedno je sa pomoćnikom za civilnu zaštitu Farukom Efendićem predao na korištenje motorno vozilo Udruženju „Radio mreža za opasnost u Federaciji Bosne i Hercegovine“.

Ovom prilikom je načelnik Mandić zajedno sa predsjednikom udruženja UO Adisom Sabljicom potpisao ugovor o davanju na korištenje motornog vozila marke Ford u vrijednosti od oko 79.000 KM, sredstava koja su izdvojena iz općinskog budžeta.

 

Prema riječima načelnika Mandića, preventivno ulaganje u službe zaštite i spašavanja nebrojeno puta se pokazalo kao dobra praksa koja će biti nastavljena i u budućnosti, u skladu sa finansijskim mogućnostima.

 

-Općina Centar kao odgovorna lokalna zajednica iz budžeta izdvaja značajna sredstva za opremanje službi zaštite i spašavanja. Gotovo svakodnevno smo svjedoci koliko su puta članovi službi zaštite i spašavanja dokazali svoju spremnost u spašavanju unesrećenih. Općina Centar će nastaviti sa praksom opremanja naših službi s ciljem pomaganja i zaštite naših sugrađana i njihovih materijalnih dobara, kazao je načelnik Mandić.

 

Ovom prilikom, predsjednik udruženja Adis Sabljica, zahvalio se načelniku Srđanu Mandiću i Općini Centar koja je prpeoznala važnost onoga što Udruženje „Radio mreža za opasnost FBiH“ radi.

 

-Želim da vam se zahvalim što ste održali svoju riječ i uradili ono što ste i obećali. Vozilo ćemo koristiti za zaštitu ljudi i njihove imovine u slučaju prirodnih i drugih nesreća na području općine Centar, zatim Kantona Sarajevo, a onda i na području cijele Federacije.

 

Udruženje „Radio mreža za opasnost u FBiH“, koje je proglašeno pravnim licem od značaja za zaštitu i spašavanje na području ove lokalne zajednice, obratilo se Općini Centar sa molbom za nabavku motornog vozila u cilju uspostavljanja radio mreže na nepristupačnim terenima, a cijeneći značaj komunikacije u slučaju prirodnih i drugih nepogoda.