ODRŽANA RADIONICA

Projekat „Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“

U utorak je održana radionica u sklopu projekta „Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“, na kojoj su između ostalog učestvovale predstavnice Službe za stambene i komunalne poslove Općine Centar.

Cilj projekta jeste povećanje količine prikupljene i reciklirane staklene ambalaže, uz postavljanje novih kontejnera, te da se ojača svijest građana o značaju reciklaže, kao i da se kreiraju povoljna regulatorna rješenja u ovoj oblasti.

 

Na pomenutoj radionici, prezentovani su rezultati koji su do sada postignuti 4 općine kroz gradove u Federaciji Bosne i Hercegovine: Bihać, Konjic, Ilidža i Novi Travnik, kao i u ostalim zemljama Zapadnog Balkana. Također, učesnici radionice upoznati su i sa pravnim, operativnim i ekonomskim dijelovima vodiča upravljanja staklenom ambalažom.

 

Projekat se provodi u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Sjevernoj Makedoniji, u okviru programa razvojne saradnje sa privatnim sektorom, uz finanasijsku podršku njemačkog Saveznog ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj. Operateri  projekta za sakupljanje staklene ambalaže su: „Ekopak“ iz Bosne i Hercegovine, „Sekopak“ iz Srbije i „Pakomak“ iz Sjeverne Makedonije.

 

Ostali partneri na projektu su Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj „NALED“ iz Srbije, Regionalna razvojna agencija za ekonomski razvoj (REDAH) iz Bosne i Hercegovine, te Zajednica lokalnih samouprava „ZELS“ iz Sjeverne Makedonije.

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti