Vijesti

26.10.2020.
Počeli radovi na izgradnji Prve transverzale
Načelnik općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić obišao je danas lokalitet Prve transverzale na kojoj je izgradnja prve dionice počela u petak, 23. oktobra 2020. godine. Riječ je o dionici između raskrsnica Ulice Halida Kajtaza sa Kranjčevićevom ulicom i sa Tešanjskom ulicom.
26.10.2020.
Položeno cvijeće ispred mezarja ubijenih policajaca u Velikom parku
Delegacija Općine Centar koju je predvodio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je u ponedjeljak, 26. oktobra 2020. godine položila cvijeće ispred mezara ubijenih policajaca u Velikom parku, te učenjem Fatihe odata je dužna počast stradalim mladićima.
26.10.2020.
Nastavak podrške sportistima i istaknutim mladim učenicima za ostvarene rezultate
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa savjetnikom Mustafom Resićem i pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić ugostio uspješne sportiste i istaknute mlade učenike.
26.10.2020.
Objavljen konkurs za stipendiranje srednjoškolaca i studenata
Općina Centar raspisala je konkurs za stipendiranje učenika srednjih škola i studenata u školskoj 2020/2021. godini, koji je objavljen 26. oktobra 2020. godine u dnevnom listu „Dnevni avaz“ i na općinskoj web stranici u rubrici „Konkursi i oglasi“. Konkurs ostaje otvoren do 16. novembra 2020. godine.
23.10.2020.
Zastoj na žičari uzrok veće koncentracije putnika na polaznoj stanici
U organizaciji udruženja „Zdravo živi, sretno stari“ koje upravlja sa dva centra za zdravo starenje Općina Centar je obezbijedila sredstva za prevoz penzionera Trebevićkom žičarom do izletišta na ovoj planini.
23.10.2020.
Završeni radovi na ugradnji kotolovnice u Osnovnoj školi „Hasan Kikić“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je četvrtak, 22. oktobra 2020. godine zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić posjetio Osnovnu školu „Hasan Kikić“ gdje ih je ugostio direktor škole Almir Pleh.
23.10.2020.
Mališani Kromolja dobili novo igralište
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, sa saradnicima i predstavnicima JU Centar za sport i rekreaciju (CSR), čiji je Općina glavni finansijer i osnivač, posjetio je danas lokalitet novog ciciban igrališta na Kromolju u Ulici Armije RBiH kod broja 13.
22.10.2020.
Završetak izgradnje škole na Šipu se očekuje u sljedećoj godini
S obzirom na interesovanje građana, posebno mjesne zajednice Šip, u vezi sa izgradnjom objekta osnovne škole u ovom naselju ovim putem želimo informisati javnost:
22.10.2020.
Načelnik Ajnadžić uručio poklone učenicima iz Kotor-Varoši
Grupa osnovaca iz Kotor-Varoši, u pratnji nastavnog osoblja, boravila je u trodnevnoj posjeti Sarajevu, u sklopu koje je posjetila Zemaljski muzej. Zajedno sa saradnicima, u ime Općine Centar, učenike šestih i devetih razreda je u botaničkom vrtu Muzeja posjetio načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić.
22.10.2020.
Započela sanacija saobraćajnice u Ulici Danijela Ozme
Na osnovu ugovora o izvođenju radova na sanaciji saobraćajnice u Ulici Danijela Ozme, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Bosman“ Sunija Jahić, radnici ove firme započeli su danas sa radovima na sanaciji pomenute saobraćajnice u dužini od 210 metara.
21.10.2020.
Prednacrt ugovora o zakupu stadiona Koševo dostavljen FK Sarajevo
U skladu sa dogovorom sa drugog sastanka pregovaračkih timova Općine Centar i FK Sarajevo, danas je Općina Centar Sarajevo dostavila na izjašnjenje Udruženju FK Sarajevo prijedlog teksta Prednacrta ugovora o zakupu stadiona „Asim Ferhatović Hase“- Koševo.
21.10.2020.
Karavan komedije „Smijanje na tri jezika“ stiže u Jelićevu
OKC „Abrašević“ iz Mostara u saradnji sa komičarima iz Bosne i Hercegovine organizira radionice stand up komedije, koje će se održati 24. i 25. oktobra 2020. godine u prostorijama Javne ustanove Centar kulture i mladih (Jelića 1).
21.10.2020.
Općina Centar finansira dodatne troškove produženog boravka u osnovnim školama
Iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 34.479 KM za finansiranje troškova produženog boravka u osnovnim školama sa područja ove lokalne zajednice do kraja kalendarske godine.
20.10.2020.
ZA SANACIJU SAOBRAĆAJNICA IZDVOJENO 177.178 MARAKA
Završeni radovi u ulicama Mehmed-paše Sokolovića, Armaganuša i Kovačeva
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u utorak, 20. oktobra 2020. godine zajedno sa pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samirom Šehovićem i saradnicima obišao lokalitete gdje su u proteklih nekoliko dana okončani radovi na sanaciji saobraćajnica u ulicama Mehmed-paše Sokolovića, Armaganuša i Kovačeva.
20.10.2020.
Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju Općina izdvojila 6.000 maraka
Općina Centar Sarajevo jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja dugi niz godina iz svog budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada u predškolskim i školskim ustanovama koje se nalaze na njenom području, iako još uvijek nema direktnu nadležnost kad je u pitanju ova veoma važna društvena oblast.
20.10.2020.
Ajnadžić posjetio sjedište Udruženja „Sarajevo taxi“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa savjetnicima Mustafom Resićem i Dževadom Bećirevićem posjetio sjedište Udruženja „Sarajevo taxi“ gdje ih je ugostio predsjednik Udruženja Enver Suljagić sa saradnicima.
19.10.2020.
Zbog pogoršane situacije i povećanog broja zaraženih koronavirusom
Uposlenici Općine Centar će raditi u dvije smjene
S ciljem realizacije mjera na sprečavanju širenja virusa načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je donio odluku prema kojoj će uposlenici Općine Centar Sarajevo raditi u dvije smjene i to od 7.30 do 19 sati.
19.10.2020.
Završeno uređenje kamenog zida oko parka Mirze Delibašića i Davorina Popovića
Kako je planirano dinamikom radova tokom proteklog vikenda završeni su radovi na uređenju kamenog zida oko parka Mirze Delibašića i Davorina Popovića.
19.10.2020.
Održan 1. Memorijalni malonogometni turnir boraca Zlatišta
U organizaciji Općine Centar, u nedjelju je, na sportskom igralištu na Soukbunaru organizovan 1. Memorijalni malonogometni turnir boraca Zlatišta.
19.10.2020.
Na šehidskom mezarju Kovači obilježena 17. godišnjice smrti Alije Izetbegovića
Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje danas je obilježena 17. godišnjica smrti prvog predsjednika nezavisne Republike Bosne i Hercegovine i vrhovnog komandanta Armije BiH Alije Izetbegovića.