Vijesti

04.11.2020.
Općina Centar brine o mališanima
U prostorijama Općine Centar jučer je sa predstavnicama JU Djeca Sarajeva upriličeno potpisivanje ugovora o realizaciji sredstava za obnovu i opremanje odgojno-obrazovnih ustanova, kojim je Općina izdvojila finansijska sredstva u iznosu od 5.000 KM za nabavku mobilijara u vrtiću Skenderija.
03.11.2020.
Načelnik Ajnadžić pozitivan na koronavirus
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić pozitivan je na koronavirus.
03.11.2020.
NABAVKA RAČUNARSKE OPREME ZA ONLINE NASTAVU
Fakultetu političkih nauka Općina Centar donirala 8.000 maraka
Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, godinama iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada obrazovnih ustanova.
03.11.2020.
Četiri mlade osobe pokreću vlastiti biznis
U prostorijama Općine Centar prošle sedmice je upriličeno potpisivanje četiri ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava mladim osobama za samozapošljavanje kroz start-up biznis, u vrijednosti od po 10.000 KM.
02.11.2020.
Napreduju radovi na sanaciji saobraćajnice u Ulici Danijela Ozme
Na osnovu ugovora o izvođenju radova na sanaciji saobraćajnice u Ulici Danijela Ozme, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Bosman“ Sunija Jahić, radnici ove firme započeli su krajem prošlog mjeseca radove na sanaciji pomenute saobraćajnice u dužini od 210 metara.
02.11.2020.
U subotu obilježena godišnjica bitke za Debelo brdo
U organizaciji Jedinstvene organizacije boraca „Unija veterana“ u subotu, 31. oktobra 2020. godine obilježena je 28. godišnjica bitke za Debelo brdo.
02.11.2020.
Predsjedavajuća Karačić učestvovala u obilježavanju Dana mrtvih
U povodu Dana mrtvih, velikog katoličkog blagdana, predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić posjetila je groblje sestara Kćeri Božije ljubavi na Betaniji.
30.10.2020.
Park preko puta Predsjedništva BiH poprimio novi izgled
U toku jučerašnjeg dana radnici građevinske firme Bucomerc d.o.o. Kiseljak okončali su radove na sanaciji pješačkih staza u parku preko puta Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
30.10.2020.
Održana 11. vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar
U četvrtak, 29. oktobra 2020. godine, održana je 11. vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar, koju je vodila predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić. Uslijed već poznate epidemiološke situacije i zdravstvenih mjera Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, sjednica je održana putem videolinka.
29.10.2020.
Općina dostavila FK Sarajevo konačan prijedlog teksta Ugovora o zakupu stadiona
Nakon što je ekspertni tim Općine Centar pripremio Prednacrt ugovora o zakupu stadiona „Asim Ferhatović Hase“ – Koševo, a u skladu sa zaključcima Općinskog vijeća kojim se stadion dodjeljuje ovom klubu na vrijeme od 30 godina sa mogućnošću produženja za narednih 15 godina, ovaj tekst je upućen upravi FK Sarajevo na razmatranje.
29.10.2020.
Ajnadžić uspješno riješio spor sa porodicom Buhač na trasi Prve transverzale
Nakon što je jučer na terenu razgovarao sa vlasnicima trošnih objekata na trasi Prve transverzale jutros je u Općini Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić sa saradnicima održao radni sastanak na kome su prisustvovali advokat porodice Buhač, zatim sin vlasnice stana u Ulici Halida Kajtaza 26, te predstavnici Zavoda za izgradnju KS.
29.10.2020.
Nastavljeno utopljavanje stambenih objekata i izgradnja novih igrališta
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samirom Šehovićem i saradnicima obišao nekoliko lokacija na Koševskom brdu.
28.10.2020.
Načelnik Ajnadžić obišao romsko naselje na Gorici
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u utorak, 27. oktobra 2020. godine, zajedno sa saradnicima, posjetio romsko naselje na Gorici, gdje je sa mještanima ovog lokaliteta razgovarao o gorućim problemima sa kojima se ova populacija svakodnevno susreće.
28.10.2020.
Sutra 11. vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar
Jedanaesta vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 29. oktobra 2020. godine u 10 sati. S obzirom na donesene mjere, a zbog sprečavanja širenja koronavirusa sjednica će biti održana putem video linka.
28.10.2020.
UPUĆEN APEL NADLEŽNIM INSTITUCIJAMA
U Općini Centar održan sastanak na temu prestanka mandata izabranim zvaničnicima na lokalnom nivou
U srijedu, 28. oktobra 2020. godine, u prostorijama Općine Centar održan je sastanak na temu prestanka mandata aktuelnim gradonačelnicima, načelnicima, te općinskim i gradskim vijećnicima.
27.10.2020.
Sastanak na temu prestanka mandata predstavničke vlasti
U srijedu, 27. oktobra 2020. godine u prostorijama Općine Centar sa početkom u 9,30 sati biće održan sastanak na temu prestanka mandata predstavničke vlasti na lokalnom nivou na području kantona Sarajevo.
27.10.2020.
Općina Centar nastavlja snažnu podršku institucijama kulture
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je u utorak, 27. oktobra 2020. godine predstavnike institucija kulture kojima su iz budžeta ove lokalne zajednice dodijeljena sredstva za pomoć i podršku u radu.
27.10.2020.
Stogodišnjica rođenja Zuke Džumhura i koncert posvećen Safetu Isoviću
JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo biće organizator i suorganizator dva kulturna događaja u ovoj sedmici. Povodom obilježavanja stogodišnjice rođenja Zulfikara Zuke Džumhura, u četvrtak 29. oktobra u 19 sati u velikoj sali JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo bit će održana manifestacija posvećena sjećanju na nezaboravnog bosanskohercegovačkog putopisca, slikara i karikaturiste.
26.10.2020.
Počeli radovi na izgradnji Prve transverzale
Načelnik općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić obišao je danas lokalitet Prve transverzale na kojoj je izgradnja prve dionice počela u petak, 23. oktobra 2020. godine. Riječ je o dionici između raskrsnica Ulice Halida Kajtaza sa Kranjčevićevom ulicom i sa Tešanjskom ulicom.
26.10.2020.
Položeno cvijeće ispred mezarja ubijenih policajaca u Velikom parku
Delegacija Općine Centar koju je predvodio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je u ponedjeljak, 26. oktobra 2020. godine položila cvijeće ispred mezara ubijenih policajaca u Velikom parku, te učenjem Fatihe odata je dužna počast stradalim mladićima.