Održana press konferencija povodom izgradnje IT Hub-a Druge gimnazije

Općinski načelnik Srđan Mandić danas je prisustvovao press konferenciji povodom prezentacije projekta izgradnje IT Hub-a Druge gimnazije vrijednog 130 hiljada konvertibilnih maraka.

Naime,  Druga gimnazija i Alumni asocijacija Druge gimnazije pokrenuli su inicijativu za izgradnju moderno opremljenog IT Hub-a koji će sadašnjim i budućim učenicima omogućiti praćenje nastave po savremenim standardima, kreirati prostor za unaprjeđenje znanja iz informatičkih nauka, te razvoj novih projekata.

Općina Centar Sarajevo dugi niz godina podržava projekte koje realizuje Druga gimnazija, tako da će u narednom periodu dati podršku u izgradnji IT Hub-u Druge gimnazije.

 

-Ja sam danas u dvostrukoj ulozi kao načelnik Opštine, ali i u onoj koja je meni malo draža, a to je da sam i ja alumnista Druge gimnazije. Osnivanjem ovog Hub-a i okupljanjem alumnista Druge gimnazije, među kojima ima vrlo  uticajnih ljudi, siguran sam da ćemo zajedno puno doprinijeti obrazovnom procesu i unapređenju rada same škole, rekao je načelnik Mandić.

 

 

Alumni asocijacija Druge gimnazije među svojim programskim ciljevima ima unapređenje rada Druge gimnazije Sarajevo kao obrazovne i odgojne institucije u smislu posjedovanja adekvatnih i blagovremenih informacija koje mogu osigurati članovi Alumni asocijacije, te poticanje aktivnosti poput stipendiranja sadašnjih učenika škole, te pomaganja njihovih projekata.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti