OPĆINA USTUPILA PROSTOR I POMOGLA OPREMANJE

Zvanično otvorene nove prostorije Udruženja „Maloljetni borci općine Centar Sarajevo“

Danas su u prisustvu velikog broja prijatelja, predstavnika boračkih organizacija, te Općine Centar i Vlade Kantona Sarajevo zvanično otvorene nove prostorije Udruženja „Maloljetni borci općine Centar Sarajevo“ u Ulici Ćemaluša 2/2.

U ime Općine Centar prijemu su prisustvovali načelnik Srđan Mandić, sekretarka Općine Adelina Džanković, vijećnici Lejla Ćosović, Samir Fazlić, Mehmed Muharemović i Đenan Muminović, kao i predstavnici Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar.

U svom obraćanju predsjednik Udruženja Edin Ćosović se zahvalio svim prisutnima i prijateljima Udruženja koji su pomogli otvaranju novih prostorija.

–Kada vidim koliko imamo prijatelja to nam daje dodatnu motivaciju da nastavimo sa dosadašnjim radom i predanošću čuvanja naše slavne historije i sjećanje na dešavanja u periodu od 1992. do 1995. godine. Članovi udruženja su uz pomoć prijatelja obnovili ove prostorije u koje će uvijek biti dobrodošli svi naši saborci i one koji žele da pomognu našoj boračkoj populaciji. Koristim priliku da se zahvalim Općini Centar i načelniku Mandiću na svesrdnoj pomoći i podršci, kazao je Ćosović.

U ime Udruženja najzaslužnijim pojedincima podijeljene su počasne članske karte i zahvalnice. Između ostalih zahvalnice su uručene načelniku Mandiću, vijećniku Fazliću, kantonalnom ministru za boračka pitanja Omeru Osmanoviću kao i ministru kulture i sporta KS Samiru Avdiću.

Općina Centar je osim ustupanja općinskog prostora za potrebe smještaja Udruženja „Maloljetni borci općine Centar Sarajevo“ također finansijski pomogla obnovu i opremanje prostorija.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti