CENTAR ZA ZDRAVO STARENJE „GENERACIJA“

Održan prvi praznični bazar osoba treće životne dobi

Jučer je u prostorijama Centra za zdravo starenje Općine Centar u Ulici Maršala Tita 12 održan prvi praznični bazar osoba treće životne dobi.

U okviru bazara izloženi su ručni radovi članova Centra za zdravo starenje, praznične čestitke KJU „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“ na Bjelavama i  kulinarski proizvodi   „Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti".

 

-Udruženje „Generacija“ je kao krunu rada treće životne dobi, organizovala prvi praznični bazar. Odlučili smo da to bude u mjesecu decembru kada jedni drugima darujemo poklone povodom praznika. Svim našim građanima ponudili smo dan otvorenih vrata kako bi posjetili centar i vidjeli šta to naši sugrađani treće životne dobi rade i stvaraju. U goste smo pozvali i djecu iz KJU „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“ na Bjelavama koji su danas izložili novogodišnje i božićne čestitke, kao i učenike iz „Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti“ koji su prezentovali svoje kulinarske proizvode. Zaokružili smo jednu generacijsku priču, međugeneracijsku solidarnost, poštovanje i druženje, tako da sa sigurnošću možemo reći da je danas u Centru pravo praznično raspoloženje, objasnila je Emina Mašić, PR udruženja „Generacija“.

 

Današnji bazar podržala je i Općina Centar te su u ime načelnika Srđana Mandića bazar posjetile pomoćnica za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević i pomoćnica za privredu i poslovne prostore Neira Mlinarević.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti