Općina Centar će podržati 15. Omladinski Film Festival

Jučer je u prostorijama Općine Centar, načelnik Srđan Mandić, ugostio direktora Omladinskog Film Festivala, Kenana Musića.
Općina Centar će podržati 15. Omladinski Film Festival

Cijeneći značaj Omladinskog Film Festivala koji ima za naš grad, a koji se priprema i najvećim dijelom realizira na području centralne gradske općine, u svrhu organizacije ove manifestacije iz budžeta Općine Centar za 2023. godinu izdvojeno je 5.000 KM.

Načelnik Srđan Mandić poručio je da Općina Centar snažno podržava organizaciju pomenutog Festivala o čijem značaju svjedoče brojni uspjesi tokom svih godina od kada se Festival organizuje.

Omladinski Film Festival Sarajevo već petnaestu godinu promoviše debitante i mlade filmske autore iz regije i Evrope. OFF je do sada predstavio blizu 200 novih mladih autora iz čitavog svijeta te blizu 600 filmova. U prosjeku, godišnje Festival predstavlja 50 autora iz 11 zemalja svijeta.

Cilj Festivala je oživjeti zdrav takmičarski duh i omogućiti mladim filmskim autorima iz Bosne i Hercegovine, regije i Evrope da se upoznaju, razmjenjuju iskustva i ostvaruju nova poznanstva, te da predstavljajući svoje radove steknu nove vještine i znanja.

Jučerašnjem potpisivanju ugovora prisustvovala je i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport, Lejla Dizdarević.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti