UDRUŽENJE „GENERACIJA“

Uručena zahvalnica načelniku Srđanu Mandiću

Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić, u prostorijama ove lokalne zajednice, ugostio predstavnike Udruženja „Generacija“ na čelu sa predsjednikom Mahirom Selmanovićem i koordinatoricom Centara za zdravo starenje Eminom Mašić.
Uručena zahvalnica načelniku Srđanu Mandiću

Udruženje „Generacija“, u ime Općine Centar, upravlja Centrima za zdravo starenje, koji su smješteni u ulici Maršala Tita i u prostorijama mjesne zajednice Soukbunar.

Povod današnjeg sastanka bilo je uručenje zahvalnice načelniku Srđanu Mandiću za nesebičan doprinos radu Udruženja.

-Prije svega želim da vam se zahvalim što ste došli, kao i na zahvalnici koju ste mi uručili. Opština Centar već godinama kontinuirano izdvaja sredstva u budžetu za rad i aktivnosti Centara za zdravo starenje i u tome će i nastaviti, kako bi isti što više napredovali. Želim vam svu sreću u daljem radu, a Opština Centar vam i dalje stoji na raspolaganju, rekao je načelnik Mandić.

Koordinatorica Centara za zdravo starenje se zahvalila načelniku Srđanu Mandiću u ime uposlenika i članova Udruženja „Generacija“.

-Puno ste nam pomogli i kontinuirano pomažete radu našeg udruženja, a to najviše znači korisnicima usluga centra za zdravo starenje, osobama treće životne dobi. Za njihovu socijalnu uključenost zaslužna je Općina Centar, rekla je Mašić.

 

U općinskom budžetu za 2023. godinu za podršku radu i aktivnostima Centara za zdravo starenje obezbijeđeno je ukupno 160.000 KM.

 

Današnjem prijemu prisustvovala je i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti