CRVENOM KRIŽU OPĆINE CENTAR SARAJEVO 20.000 KM

Općina Centar podržala rad Crvenog križa

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić posjetio je Crveni križ Općine Centar Sarajevo te sa predsjednikom ove organizacije dr. Bakirom Nakašom potpisao protokol o realizaciji sredstava za rad ove humanitarne organizacije u vrijednosti od 20.000 KM.
Općina Centar podržala rad Crvenog križa

Općina Centar Sarajevo kontinuirano iz svog budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za pomoć organizacijama koje se bave humanitarnim radom.

 

-Svake godine izdvajamo sve značajnija sredstva za ovu oblast. Ovaj oblik podrške radu humanitarnim organizacijama je neophodan, jer su nažalost sve učestaliji zahtjevi za pomoć materijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Kao centralna gradska opština sa najvećim budžetom osjećamo obavezu i odgovornost, ali i želju da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna. Svjesni smo situacije u kojoj se nalaze naši građani i budite sigurni da će Opština Centar u skladu sa finansijskim mogućnostima nastaviti podržavati vaš humanitarni rad, poručio je načelnik Mandić.

 

-Svaka institucionalna pomoć je od velike važnosti za naše korisnike. Crveni križ Općine Centar nastavlja da realizuje redovne aktivnosti koje su vezane za naše korisnike, odnosno za prehranu socijalno ugroženog stanovništva, kao i distribuciju donacija poput paketa sa hranom i ostalim potrepštinama licima treće životne dobi, izjavio je predsjednik Nakaš.

 

Crveni križ općine Centar u svojim redovima okuplja dobrovoljce svih dobnih uzrasta, od učenika osnovne škole do penzionera.

 

Današnjem potpisivanju protokola prisustvovala je i Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti