POVEĆANJE ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Završni radovi na postavljanju termo fasade na objektu Centra za izvrsnost

U okviru programa „Mjere energetske efikasnosti na društvenom domu Gorica“, kojeg zajednički finansiraju Općina Centar i Fond za zaštitu okoliša FBiH, u toku su završni radovi na ugradnji termo fasade na objektu „Centar za izvrsnost u poduzetništvu“ (Ulica Avde Jabučice 52), nekadašnji Centar za mlade na Gorici.
Završni radovi na postavljanju termo fasade na objektu Centra za izvrsnost

 Radnici građevinske firme „Sela“, koji su zaduženi za izvođenje radova, uspjeli su do većih hladnoća i pogoršanja vremenskih prilika, okončati veći dio planiranog projekta za čiju realizaciju je obezbijeđeno 96.600 KM. Iz budžeta Općine Centar je izdvojeno 40% navedenih sredstava, dok je 60% sredstava obezbijedio Fond za zaštitu okoliša FBiH.

Prije početka realizacije projekta, urađen je energetski audit na osnovu čega su utvrđeni tehnički parametri za poboljšanje energetske efikasnosti. Smanjenje potrošnje energije dovodi do smanjenja troškova za grijanje, te u konačnici ima svoju estetsku vrijednost uljepšavanja centralne gradske općine i ovog grada.

U ovoj fazi realizacije projekta radi se na utopljavanju zidova i krovne ploče, a planirano je da se u narednom periodu obezbijede sredstva i za zamjenu fasadne stolarije. Za nadzor projekta zadužena firma „Konkrit“ d.o.o. Sarajevo.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti