Završena procedura odabira projekata boračkih udruženja

Nakon provedenog javnog poziva namijenjenog boračkim udruženjima za dostavu prijedloga projekata koji će biti finansirani sredstvima općinskog budžeta za 2023. godinu, Komisija za ocjenu i odabir projekata nevladinih organizacija po LOD metodologiji je izvršila evaluaciju prispjelih projekata i dostavila Prijedlog raspodjele sredstava za udruženja boračke populacije, koji je odobrio općinski načelnik Srđan Mandić.
Završena procedura odabira projekata boračkih udruženja

Na ovoj listi odobrenih projekata za finansiranje iz općinskog budžeta za ovu godinu nalazi se 21 projekat devet boračkih udruženja sa Centra. Nakon što nadležna općinska Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu pripremi ugovore, načelnik Mandić će potpisati ove dokumente sa predstavnicima odabranih boračkih udruženja nakon čega može uslijediti realizacija predloženih projekata.

 Javni poziv za boračka udruženja je objavljen 12. decembra 2022. godine u dnevnim novinama „Dnevni avaz“ i „Oslobođenje“, te na web stranici Općine Centar Sarajevo. Učešće u javnom pozivu je bilo otvoreno za sva registrovana udruženja boračke populacije sa područja općine Centar.

Rang listu projektnih prijedloga boračkih organizacija zaprimljenih na osnovu javnog poziva možete preuzeti na ovom linku:  https://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava.

03.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
03.05.2024.
U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA
Otvorenje izložbe Ade Sivac
Više vijesti