POSJETA UDRUŽENJU „COLIBRI“

Potpisan ugovor o finansiranju projekta podrške porodicama djece sa poteškoćama u razvoju

Općinski načelnik Srđan Mandić posjetio je novootvorene prostorije Centra za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju u Ulici Ćemaluša broj 3., kojim upravlja Udruženje „Colibri“.
Potpisan ugovor o finansiranju projekta podrške porodicama djece sa poteškoćama u razvoju

Ovom prilikom je sa predsjednicom Udruženja Aidom Hrnjić potpisao ugovor o partnerstvu s ciljem implementacije projekta pod nazivom „Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama s poteškoćama u razvoju Općine Centar Sarajevo“. Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 80.000 KM.

 

-Sva naša djeca zaslužuju imati optimalne uslove za učenje, napredak i rad, a posebno naši najmlađi sugrađani koji imaju određene poteškoće u savladavanju svakodnevnih aktivnosti. Ovo je ono što vrijedi i ono zbog čega postojimo. Mene su Colibri naučili šta je ljubav, šta je razumijevanje, tolerancija, zajedništvo. Naša djeca će konačno imati odlične uslove za odrastanje i razvoj, to sada mogu sa sigurnošću reći. Mi smo lokalna zajednica koja je otvorena za svu našu djecu, poručio je Mandić.

 

Da podsjetimo, prostorije je Udruženju za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“, ustupila na korištenje Općina Centar koja je i finansijski podržala samu rekonstrukciju prostora sa 25.000 maraka. U novim prostorijama ugrađeni su vanjski portali i prozori, kompletne elektroinstalacije, nove instalacije sa pripadajućim rasvjetnim tijelima, instalacije za grijanje uz podno grijanje,  servisirani bojleri, klima-uređaji, ventilacije,  u cilju postizanja optimalnih uslova za boravak i rad korisnika Centra.

 

-Hvala načelniku Općine Centar, jer je pomogao na sve načine da se obezbijedi ovakav resurs za djecu. Hvala i Općinskom vijeću na dodjeli prostora, ali i općinskim službama na saradnji. Mi nastavljamo raditi punom parom u još boljim uslovima, jer to naša djeca zaslužuju, istakla je između ostalog Hrnjić.

 

Potpisivanju ugovora je također prisustvovala i  pomoćnica za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević.

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti