REALIZACIJA PROJEKTA ACCESS

U Centru za zdravo starenje „Generacija“ upriličen Dan otvorenih vrata

Danas je u okviru projekta „Access - Pristup pravima žena kroz informisanje i angažman sa vlastima u Gradu Sarajevu i općinama“, u prostorijama Centra za zdravo starenje „Generacija“ ( Maršala Tita 12) upriličen Dan otvorenih vrata Općine Centar.
U Centru za zdravo starenje „Generacija“ upriličen Dan otvorenih vrata

Ovom prilikom su za sve zainteresovane sugrađane uposlenice Općine Centar  pružale sve potrebne informacije o uslugama stručnih službi ove jedinice lokalne samouprave.

 -Projekat ACCESS, kojeg realizuju Gradska uprava u saradnji sa Općinom Centar i drugim općinama u Sarajevu, ima za cilj da poboljša pristup pravima žena u Sarajevu. Danom otvorenih vrata, kojeg danas održavamo u ovom Centru, želimo našim sugrađankama pružiti informacije šta Općina Centar omogućava osobama treće životne dobi odnosno koje su to usluge ove Općine. Svi zainteresovani građani tokom dana mogu ovdje da dođu i da se informišu o servisima i uslugama koje pruža ova jedinica lokalne samouprave, kao i o radu Centra za zdravo starenje. Kroz ovaj projekat želimo da upoznamo građane na koji način mogu što lakše ostvariti svoja prava sa fokusom na žene treće životne dobi, objasnila je Nermina Suljović, pomoćnica gradonačelnice za održivi razvoj.

 Projekat ACCESS finansijski podržava Kanadski fond za lokalne inicijative.

 Tokom realizacije projekta, u trajanju od šest mjeseci, održano je nekoliko radionica za državne službenike iz četiri gradske općine i Grada Sarajeva, te sa članicama udruženja žena na temu ostvarivanja ljudskih prava kroz pružanje javnih usluga. Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava održana konferencija na temu „Ženska ljudska prava“.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti